Oli kaunis kevätpäivä ja Myyrä (Richard Pearson) päätti lykätä kevätsiivousta. Pieni ekskursio Vesimyyrän (Ian Carmichael) seurassa johtaa kontaktiin rikkaan Herra Rupikonnan (David Jason) kanssa, joka löytää kiinnostuksen autoiluun. Sehän johtaa useisiin romutuksiin hurjastelijan toimesta ja tavan rikkomiseen tarvitaan Mäyrän (Sir Michael Hordern) apua. Valitettavasti addiktia ei voi hoitaa, jos tämä ei halua tulla hoidetuksi, ja Rupikonna saa seuraavasta törttöilystä ankaran häkkituomion. Sehän vaatii monenlaista toimintaa, vankilapakoa ja talonvaltaajien rusikointia.
Kenneth Grahamen romaani muodosti itsensä hiljaiseksi klassikoksi. Sitä on sovitettu useita kertoja ja vuonna 1983 Cosgrove Hall päätti käyttää arkaaista stop motion -tekniikkaa animoidussa elokuvaversiossa. Ohjauksesta vastasi Mark Hall ja sovituksen teki Rosemary Anne Sisson melkoisen vahvasti alkuteoksen päätarinaa noudattaen. Ystävyyden, sovituksen ja luottamuksen teemat olivat vahvasti esillä. Renttumaiset näädät toimivat vastapelureina, mutta tarinassa ei edes kiivaimmissakaan hetkissä ole mitenkään sähäkkää menoa.
Richard Pearson on tarinan avaava ja rutiinista pitävä Myyrä. Tämän ystäväksi muodostuva Vesimyyrä on kotitarvefilosofi, jonka leppoisaan rooliin Ian Carmichael istuu nakutettuna. Hiljaisempi duo saa raskasta kontrastia David Jasonin tulkitsemasta Herra Rupikonnasta, jonka törttöilyt muodostavat draaman punaisen langan. Sir Michael Hordern antaa takuuvarman moraalisen ja toiminnallisen selkärangan tarinaan. Pienemmistä rooleista löytyy osaavia persoonia. Brittiaksentit ovat voimakkaita.
Stop motionin avulla toteutettu animaatio ja ystävistä huolen pitämisen teema istuvat hyvin yhteen. Elokuvassa mukana on myös miellyttävän iskevää musikaalia. Kokonaisuutta ei voi moittia teknisen tai dramaattisen toteutuksen suhteen, mutta jostain kumman syystä aika tuntuu ajaneen Kenneth Grahamen kuvaaman miljöön ja hahmojen ohitse melkoisen pitkä aika sitten. Oikeudenmukaista huomiointia ei voi tässä tapauksessa tehdä, mutta Kaislikon suhinoista voi aina oppia, että varastetulla autolla törttöily ei kannata.