Hienon näköinen, mutta sisällöltään täysin tyhjänpäiväinen.

25.12.2008 12:12

(Arvostelu koskee suomeksi dubattua versiota).

Vuonna 1988 valmistui animaatioelokuva Maa aikojen alussa. Kyseinen piirretty saavutti suuren suosion, ja kuuluu omiinkin suosikkeihini. Sitten, vuonna 2000 Disney Pictures esitti elokuvan Dinosaurus, joka onkin ihan selvä kopio edellä mainitusta filmistä. Dinosaurus vain on tietokoneanimaatio ja siinä on eri henkilöt, mutta juoni on täysin sama. Ja toisin kuin upea Maa aikojen alussa, Dinosaurus ei jaksanut viihdyttää allekirjoittanutta enää 6-vuotiaasta eteenpäin.

Pikkuinen Iquanodon-dinosaurus Aladar joutuu eroon laumastaan, ja päätyy munansyöjäliskojen ja lentoliskojen lyhyen, vaarallisen (ja epäuskottavan) reitin kautta pienelle saarelle, jolla asustaa Lemuri-apinoita. Apinat päättävät yllätys yllätys kasvattaa Aladarin. Mutta Aladarin kasvettua aikuiseksi, törmää saareen keskivertoa isompi meteorisade, jolloin Aladarin ja lemureiden on paettava saarelta. He uivat mantereelle, jossa he myöhemmin kohtaavat lauman muita dinoja, jotka etsivät tietä satumaiseen ”pesimäpaikkaan”. Ryhmää johtaa tyrannimainen Kron, jolla luonnollisesti on jotain Aladaria vastaan.

Todella omaperäistä, eikö? Leffa on, kuten jo edellä sanoin, suora kloonaus itseään huomattavasti paremmasta Maa aikojen alusta. Juoni on todella ennalta-arvattava, eivätkä musiikitkaan juuri pelasta elokuvaa. Myöskin suomenkieliset äänet ovat todella tönkköjä, eivätkä ihmiset niiden takana tunnu eläytyvän rooliinsa ollenkaan. Etenkin aikuisen Aladarin ääni on naurettava.

Jos jotain puolta voi kehua, niin dinosauruksia. Elikot ovat todella hienosti animoituja, mutta pelkkä animointi ei riitä elokuvaa pelastamaan. Ralph Zondag ei ohjaajana luo elokuvaan minkäänlaista tunnelmaa. Alun raptorikohtaus on ainoa hyvvä kohtaus koko filmissä, muuten kaikinpuolin huono animaatio.

Arvosteltu: 25.12.2008

Lisää luettavaa