Hienoa tilannekomiikkaa.

25.12.2003 18:04

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Pink Panther
Valmistusvuosi:1963
Pituus:110 min

Sain joululahjaksi Vaaleanpunainen Pantteri DVD Boxin, joka sisältää viisi kappaletta näitä komedialeffan kulmakiviä. Pantterit ovat selvästi parasta jenkkikomediaa, se on jo todettu, mutta mitkäs näistä onkaan nähty? Panttereita kun on kai kahdeksan osaa, ja niitä ei ole perinteisten jatko-osien tapaan numeroitu. Päähahmo komisario Closeauta esittää Peter Sellers, joka oli mukana kai vain viidessä tai kuudessa.

Niin, ja niille jotka eivät tiedä miten syntyi se kaikkien tuntema Vaaleanpunainen Pantteri hahmo. Näissä leffoissa teemana on usein sennimisen timantin varastaminen. Ja leffojen alkuteksteissä seikkailee se myöhemmin piirrossarjastaan niin tutuksi tullut kissaeläin.

Tätä ensimmäistä en ollutkaan nähnyt, sen huomasin jo alussa. Intialainen prinsessa Dala (kuvankaunis Claudia Cardinale) omistaa maailman arvokkaimman timantin, vaaleanpunaisen pantterin. Mestarivaras Mustanaamio joka on onnistunut kerta toisensa jälkeen havittelee timanttia, ja pölhö ranskalaispoliisi Komisario Jacques Closeau aikoo estää Mustanaamion. Tästä sitten syntyy aikamoinen soppa, ja hienoa tilannekomiikkaa.

Valitettavasti tässä osassa pääroolin ottaakin Mustanaamio jota esittää David Niven. Onhan tuonkin edesottamuksia ihan hauska seurata, mutta Closeau on se VP:leffojen henki. Enemmän miestä ruutuun! Niven tekee hyvän roolin, ei siinä mitään, ja niin tekee Sellerskin. Hyvin näyttelee myös hehkeä Claudia Cardinale, joka tunnetaan mm. Huuliharppukostajasta. Ja Blake Edwards ohjaa hyvin.

Leffalle kolme pistettä, ja hupaisista alkuteksteistä sekä Henry Mancinin tunnarista puolikas lisää.

Arvosteltu: 25.12.2003

Lisää luettavaa