Hidas henkilöpainotteinen elokuva.

5.12.2004 11:53

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:阿飛正傳
Valmistusvuosi:1991
Pituus:94 min

Wong Kar-Wain ohjaama Days of Being Wild on sellainen elokuva, joka mittaa katsojansa kestävyyttä katsoa elokuva loppuun asti ja vasta viimeisillä hetkillä se paljastaa korttinsa olevansa pelkästään henkilöhahmoihin perustava elokuva, ei mitään muuta. Tämä saattaa häiritä useimpia katsojia, koska elokuvassa ei tule mitään tapahtumaan, vaan elokuva yksinkertaisesti seuraa hahmojensa menoa hyvin hitaalla vauhdilla. Mutta se katsoja, joka pystyy seuraamaan hahmojen tapahtumia tulee yllättymään kuinka hyvästä elokuvasta on kyse.

Leslie Cheungin esittämä Yuddy on tunteeton naistennielijä, joka käyttää naisia hyväkseen saadakseen mielihyvää ja lopettaa tämän jälkeen suhteen. Hänen ensimmäinen valloitus on Maggie Cheungin esittämä myyjä, joiden suhde loppuu melkein yhtä nopeasti kuin he tapasivat. Eikä kestä kauan, kun Yuddylla on toinen nainen (Carina Lau) kiikarissa ja kohtelee häntä yhtä tylysti. Tarinaan liittyy vielä Yuddyn kaveri, jota esittää Jackie Cheung ja Andy Laun esittämä poliisi, joka unelmoi merimiehen urasta.

Syy Yuddyn välinpitämättömyyteen naisia kohti johtuu siitä, että hänen elämänsä tärkein nainen, äitinsä jätti Yuddyn ollessaan pieni lapsi. Nyt hän käyttäytyy välinpitämättömästi, etteivät naiset pystyisi tajuamaan Yuddyn todellisia tunteita. Hän mieluummin jättää naiset, kuin antaisi pientäkään tunteiden palaa, koska pelkää naisten jättävän hänet, kuten äitinsä teki. Nyt hänellä on ainoastaan pieni suhde äitipuoleensa, joka tietää Yuddyn todellisen äidin, muttei suostu paljastamaan tämän identiteettiä.

Kuten mainitsin, elokuva ei kerro mistään muusta kuin sen henkilöistä, joten on erittäin tärkeätä, että näyttelijät tekevät parhaansa. Nimittäin jos näyttely pettää pahasti, koko elokuva on epäonnistunut. Mutta loistavan näyttelijäkaartinsa ansiosta elokuva on onnistunut. Leslie Cheung tekee parhaimpia roolisuorituksiaan tunteettomana Yuddyna, eivätkä kauniimman sukupuolen edustajat jää kauas. Maggie Cheung ja Carina Lau tekevät kumpikin hienot roolisuoritukset hylättyinä naisina. Andy Laukin onnistuu hyvin sivuosassaan.

Days of Being Wild on juoneltaan olematon ja hidas henkilöpainotteinen elokuva, joka tarjoaa katsojalle yhtä paljon kuin Yuddy naisilleen, ei mitään. Silti elokuva jaksaa jotenkin viehättää, mutta se vaatii katsojalta ponnistuksia.

Arvosteltu: 05.12.2004

Lisää luettavaa