Hauskat henkilöhahmot tuovat vielä oman lisänsäkin tähän hommaan. Melkein kaikki pienetkin sivuroolit jäävät mieleen.

15.3.2004 20:47

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:It's a Mad Mad Mad Mad World
Valmistusvuosi:1963
Pituus:154 min

Kuolemaisillaan oleva ukko sotkee joukon autoilijoita samaan liemeen. Hän kertoo tietävänsä missä on laukku rahaa. Samaan soppaan tulee vain yhä enemmän ja enemmän väkeä.

Tämä veikeä komedia on suoraan 60-luvulta. Huumoriksi tässä käyvät perheongelmat, törmäily, paikkojen hajottaminen ja turpiin vetäminen. Muutamat hyvät naurut tällä saa aikaan kun homma alkaa kehittymään. Hauskat henkilöhahmot tuovat vielä oman lisänsäkin tähän hommaan. Melkein kaikki pienetkin sivuroolit jäävät mieleen.

Henkilöitä oli leffassa niin paljon, että en muista kaikkien nimiä. Silti mieleeni jäivät monet loistavat roolisuoritukset, joita tässä oli paljon. Spencer Tracy velmuna poliisina, jolla on pahoja perheriitoja jäi minun mieleeni erittäin kovasti. Ohjaaja Stanley Kramer ohjaa vauhdilla ja hauskasti. Silti pituus syö hieman tehoa, eikä tämä mikään ihan täydellinen teos ole. Törmäilyt ei viimeisen puolen tunnin aikana enää jaksa kovin paljon naurattaa, mutta silti ihan hyvä kokonaisuus tämä on.

Tästä voi vielä huomata miten huumori on muuttunut. Ei ollut vielä Sandlerin kaltaisia älypäitä äheltämässä, eikä huumori ole mitään pissakakka- tai alapääjuttuja. En nyt sanoisi että huumori olisi kovin älykästä, mutta ainakin nähdään minkälaista se oli 60-luvulla.

Joka tapauksessa Mieletön, mieletön maailma on hauska sekoilu, jonka jaksaisi varmaan katsoa joskus toistekin. Minusta ainakin liian vähälle huomiolle jäänyt klassikkokomedia. Eipä tässä paljon muuta voi sanoa, kuin suosittelen. Hyvää viihdettä.

Arvosteltu: 15.03.2004

Lisää luettavaa