Hauskaa viihdettä, ja 3-D:nä hienon näköistä.

9.4.2009 16:55

Kävin vastikään katsomassa Möröt vastaan muukalaiset-leffan 3-D:nä. Kyseessä olikin ensimmäinen näkemäni 3-D-leffa. Ja hienoltahan leffa näyttää. Möröt vastaan Muukalaiset on muutenkin ihan hyvä leffa, tosi viihdyttävä, muttei (allekirjoittaneelle ainakaan) tarjoa mitään syvällisempää ajateltavaa.

Susan saa hääpäivänään niskaansa meteoriitin mukana tullutta avaruusmönjää (tai miksi sitä nyt sanoisi), ja kasvaa jättiläiseksi. Hänet otetaan hallituksen salaiseen mörkölaitokseen, joka on täysin eristetty muusta maailmasta, ja johon tuodaan mörköjä kaikkialta maailmasta piiloon, jotteivät ihmiset tajuaisi niiden olemassaoloa. Siellä asuu Susanin lisäksi (hullu) tiedemies, torakkapäinen tohtori Torakka, machoileva Puuttuva Rengas, tuhoutumaton hyytelömäinen B.O.B sekä valtava ötökkäsaururus. Sitten tapahtuu vielä kummempia, ulkoavaruudesta hyökkää maahan valtava robotti, jonka pysäyttämiseen tarvitaan. . .Mörköjä. Möröt joutuvat siis taistelemaan robottia vastaan.

Leffa olisi hyvä ilman 3-D:täkin, mutta 3-D-tekniikka saa sen näyttämänä tosi hienolta. Hahmot on ihan kohtuullisesti toteutettu ja ääninäytelty, B.O.B on todella hienon näköinen ja aika hauska hahmokin. Tohtori Torakkakin on ihan vakuuttava, mutta Puuttuva Rengas tuntuu jäävän vähän taustalle. Joskin välillä hänkin saa tärkeää osaa leffassa. Suomenkieliset ääninäyttelijät ovat ihan OK koko porukka, joskin Puuttuvan Renkaan ääni, (näyttelijän nimeä en tiedä) on välistä jotenkin teennäinen.

Kuinka yllättävää, leffan on yritetty tunkea jotain draamaakin. Draamapuoli ei onnistu yhtä hyvin kuin seikkailu/komedia puoli. Kuitenkaan leffa ei käy tylsäksi, joskin loppukohtaukset ovat jotenkin vaisumpia kuin muu leffa. Loppuratkaisu ei ole huono, mutta aika ennalta-arvattava, ja jotenkin lattea. Siitä miinuksia. Ohjaus on onnistunutta, tarina poukkoilee kovaa vauhtia eteenpäin, mutta katsoja pysyy silti kärryillä. Käsikirjoituskin on ihan hyvä, puhumattakaan efekteistä. Kaikki näyttää tosi aidolta. Möröt vs. Robotti-taistelu sillalla oli hieno. Ihan mukava filmi.

Arvosteltu: 09.04.2009

Lisää luettavaa