Harmiton mysteeritrilleri, jonka parissa viettää viihdyttävän, joskin mukavan tummasävyisen, illan.

27.10.2007 15:08

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:The Number 23
Valmistusvuosi:2007
Pituus:95 min

Numero 23 on kaikkein mystisin luku ja numeropari mitä kuvitella saattaa. Se on kaiken alku, juuri ja loppu. Hetkinen siis, aivan kun alat vetää johtopäätöksiä erinäisistä asioista huomaat aina törmääväsi lukupariin jollain kumman logiikalla. Logiikka voi olla visualista tai matemaattista, irti et vain pääse. Lanttuhan siinä sekoaa, se on selvää, kun luku ei jätä rauhaan vaikka mikä oisi. Ja loppujen lopuksi huomaat että ainut tapa päästä tuosta viheliäisestä numeroparista eroon on oman olemassa olon lopettaminen. Rankkurimies saa vaimoltaan syntymäpäivälahjaksi lukua 23 käsittelevän kirjan. Kirja koukuttaa miehen pahemman kerran ja kuten edeltä voi todeta seurauksilta ei tulla välttymään.

Joel Schumacher on tehnyt kattavan Hollywood-uran ohjaajana. Laadultaan epätasaisen tuotannon omaava ohjaaja keikkuu jälleen lähtökohdiltaan riskialttiilla maaperällä. Kyseessä on psykologisia ulottuvuuksiä raapiva trilleri, jossa vielä kuminaama Jim Carrey vetää pääroolin ja vieläpä kaksijakoisesti. Lukuun 23 sekoavana rankkurina Carrey siis on jälleen ”vakavamman” roolin kimpussa. Ja yllähän mies roolinsa osaa pieteetillä vetää. Tosin leffa voisi olla hieman lähempänä täysosumaa mikäli Carreyllä ei olisi koomikkotaakkaa kannettavanaan.

Kokonaisuutena leffa kuuluu Schumacherin onnistuneempaan tuotantoon ja on paikoittain ”herkullista” seurattavaa. Kuten nykytrendiin kuuluu, saadaan loppun vielä ängettyä kaiken mystisyyden selittävä lopputwisti, joka pikaisuudessaan saattaa vaikuttaa hieman teennäiseltäkin. Mutta loppujen lopuksi kyseessä on harmiton mysteeritrilleri, jonka parissa viettää viihdyttävän, joskin mukavan tummasävyisen, illan.

DVD sisältää teatteriversion ja *unrated*-version. Ja kuten amerikan malliin kuuluu niin unrated sisältää sitä alastomuutta ja muuta kuvamateriaalia joka saattaa provosoida jenkkiteinejä siveettömään elämään.

Arvosteltu: 27.10.2007

Lisää luettavaa