Esittelee humoristisesti kaksi keskenkasvuista mieshahmoa, joiden molempien täytyy kasvaa aikuisiksi.

28.2.2009 15:39

Arvioitu elokuva

Ohjaajat: ,
Alkuperäinen nimi:About a Boy
Valmistusvuosi:2002
Pituus:102 min

Will (Hugh Grant) on päälle kolmekymppinen naistenmies, joka ei ole tehnyt päivääkään oikeita töitä. Monien sattumusten kautta Will tapaa Marcusin (Nicholas Hoult) yksinäisen 12-vuotiaasn pojan, jolla on itsemurha haluin äiti (Toni Collette). Isähahmoa vailla olevat Marcus ja lasten kanssa surkea Will ystävystyvät, jonka ohella he oppivat jotain uutta itsestään ja elämästä.

Poika on yksi niitä hyvän mielen elokuvia, joiden loputtua katsojaa naurattaa ihan ilman syytä. Mikään ei ole huippuluokkaa, elokuva ei edes ole erityisen hauska, mutta silti jostain kumman syystä lopputekstien alkaessa meikäläinen vain istui sohvalla ja nauroi.

Nick Hornbyn samannimiseen romanin pohjalta tehty käsikirjoitus esittelee humoristisesti kaksi keskenkasvuista mieshahmoa, joiden molempien täytyy kasvaa aikuisiksi. Amerikkalaiset Paul ja Chris Weitz ovat ohjanneet englantilaisilla näyttelijöillä tähditetyn komedian, ja veljekset ovat saaneet siihen huvittavaa brittiläistä hauskuutta ja tunnelmaa. Dialogi on hauskaa ja leffa onnistuu myös salakavalasti pilkkaamaan niin kasvisyöjiä kuin itserakkaita poikamiehiäkin.

Kaikkien englantilaisnaisten unelma Hugh Grant on tunnettu brittiläisistä romanttisista komedioista. Pojassa Grant ei anna mitenkään aiemmista töistään poikkeavaa suoritusta vaan noudattaa kaikkia maneereitaan. Sen sijaan toista pääosaa esittävä Nicholas Hoult on lahjakas uusi tuttavuus. Pojassa Hoult ei vielä aivan pääse oikeuksiinsa, mutta vuonna 2008 Suomeen rantautunut Skins – tv-sarja esittelee teiniksi kasvaneen Houltin ja osoittaa, että tässä kundissa on sitä jotakin.

Arvosteltu: 28.02.2009

Lisää luettavaa