Elokuva laahaa todella pahasti ja jää kertakäyttöviihteeksi.

31.10.2004 14:21

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:The Good Son
Valmistusvuosi:1993
Pituus:87 min

Mark Evansin (Elijah Wood) äiti kuolee vakavaan sairauteen. Tämän jälkeen Mark joutuu isänsä kiireiden takia asumaan serkkupoikansa Henryn (Macaulay Culkin) luokse, jonka pikkuveli hukkui vuosia sitten kylpyammeeseen. Koko perhe pitää Henryä enkelinä, paitsi Mark joka tietää ettei hän ole mikään unelmalapsi. Henryn vapaa-aikaan kun kuuluu mm. tupakan polttaminen. Mark yrittää saada kaikki vakuuttuneeksi Henryn petollisuudesta, sillä Henry on mahdollisesti tappanut veljensä ammeeseen ja suunnittelee nyt jotain vielä hirveämpää…

Minä järkytyin 9-vuotiaana tämän leffan loppukohtauksesta. Nyt monen vuoden tauon jälkeen kun näin tämän DVD:n Anttilan alelaarissa päätin ostaa sen ja katsoa olisiko se vielä yhtä järkyttävä. Järkytys oli kyseisestä kohtauksesta vuosien saatossa kadonnut eikä elokuva piinannut muutenkaan yhtä paljon kuin 9-vuotiaana. Tässä oli hetkittäin jännittäviä hetkiä, kiitos parhaiten ”Yksin Kotona” -leffoista tunnetun Macaulay Culkinin, joka esittää paholaismaista Henryä todella hyvin saaden leffaan edes jonkinmoista eloa. Sen sijaan nykyisin parhaiten ”Taru Sormusten Herrasta” -leffoista tunnettu Elijah Wood oli aika ärsyttävä ja laski pisteitä hyvin paljon (tosin en pitänyt Woodista ”Sormusten Herrassakaan”).

Ideasta oltaisiin saatu hyvällä ohjauksella irti enemmän, mutta nyt elokuva laahaa todella pahasti ja jää kertakäyttöviihteeksi, joka ei edes kunnolla viihdytä. Huomautanpas takakannen K-15 merkinnästäkin, sillä se on mielestäni liikaa. Leffa on enemmänkin tehty joillekin jännitystä etsiville 12-vuotiaille esiteineille, jotka saavat tästä varmasti hyvin paljon irti. Alle 12-vuotiaille tämä taas on varmasti hyvinkin sopimatonta katseltavaa – come on, nuori Culkin polttaa röökiä, ampuu koiria pulttijousella ja sanoo jopa f-sanan – kun taas yli 15-vuotiaille tämä on tylsää seurattavaa.

Pääasiassa olen haukkunut tätä trilleriä, mutta miksi kaksi pojoa? Nostalgisuudelle ja Culkinin yritykselle kantaa rainaa. Jos haluat jotain oikeasti piinaavan trillerin, katso vaikka ”Piina”, jossa kirjailija joutuu seonneen faninsa kotiin.

nimimerkki: Koralli

Arvosteltu: 31.10.2004

Lisää luettavaa