Efektipuoli on perin hauskaa katsottavaa, sillä kaikki 3D-tehosteet ovat varsin huonoja.

29.7.2006 12:34

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Friday the 13th Part 3
Valmistusvuosi:1982
Pituus:90 min
A New Dimension In Terror…

Koko Friday -sarjassa on vain kolme oikeasti hyvää elokuvaa: osat 3, 4 ja 6. Näistä osa 4 on selvästi heikoin ja 6 paras. Kolmas osa taas ei mässäile veriteoilla juurikaan, toisin kuin osat 4 ja 6, mutta lopputulokset ovat yllättävän graafisia ja saahan Jason sentään legendaarisen maskinsa tässä osassa.

Juonesta ei kunnon synopsista tahdo saada aikaan, mutta yritetään kuitenkin: Joukko typeriä teinejä matkustaa maatilalle viikonlopuksi, mutta kuinkas ollakaan, kaikki menee päin p:tä kun Jason päättää tulla kylään.

Part 3:n efektipuoli on perin hauskaa katsottavaa, sillä kaikki 3D-tehosteet ovat varsin huonoja. Vaijerit näkyvät ja ruutua kohti sohiminen ei toimi ilman 3 D:tä. Varsinkin silmän pomppaaminenh pois päästä on varsin kamalaa katsottavaa, väärällä tavalla tosin. Varsinaisia veriefektejä ei pahemmin näy, mutta silloin kun näkyy, ovat ne varsin onnistuneita.

Näyttelijät ovat varsin huonoja, eivätkä osaa kuin kirkua ja katsoa kameraan. Koko elokuvan ainut onnistunut roolisuoritus kuuluu Richard Brookerille (huonoimpia Jasonin näyttelijöitä).

Yleisesti ottaen Part 3 on sarjan toiseksi paras elokuva, ja kestää useammankin katselukerran. Sopii erinomasesti lauantai-illan popcorn-viihteeksi.

nimimerkki: pasa

Arvosteltu: 29.07.2006

Lisää luettavaa