Bond ei lannistu, hän aikoo nyt toimia ilman lupaa tappaa.

18.11.2003 23:38

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Licence to Kill
Valmistusvuosi:1989
Pituus:120 min

”I help peoples hwo have problems”.”Problem solver”?”Im more of problem eleminator”. Tuo on totta, sillä James Bond, salainen agentti 007 eliminoi maapollollamme olevat ongelmat kirjaimellisesti. 80-luvun viimeiset Bondit olivat Timothy Daltonin tähtittämiä väkivaltaisempia Bondeja. Silloin ei mentykään Roger Mooren hupaisten vitsien tasolle, vaan Bondista muuttui ilkeä kaveri kuten alkuperäisissä Ian Flemingin kirjoittamissa kirjoissa.

Lupa tappaa on ensimmäinen ei Ian Flemingin kirjoihin perustuva Bond. Vaikka Lupa tappaa on tämän arvosteltavan leffan nimi, se voi hämätä. Alunperin nimi oli Licence Revoked eli suomeksi muunnettuna jonkunmoinen ”luvan”poisto. Elikkäs siis juoneen. Felix Leiter ja Bond ajavat huippuhienolla autolla Bahamasaarien lähettyvillä, sillä Felix pitää häänsä siellä. Bond on (kukas muukaan?) bestman. Sitten se alkaa, heidät kutsutaan nappaamaan ilkeä huumediileri Franz Sanchez. Keikka onnistuu,mutta Sanchez ei olekaan mikään pikkurikollinen. Hän houkuttelee erään poliisin vapauttamaan hänet. Ja onnistuu tietty. Franzin ensimmäinen aie on kostaa Felix Leiterille.Felix syötetään haille, ja kuinka ollakaan, Bond kuulee Franzin paosta. Tottakai joku toinenkin eli tässä tapauksessa Bond lähtee kostamaan. M kuitenkin kuvittlee haatetta liian vaaralliseksi ja ottaa Luvan Tappaa pois Bondilta. Mutta Bond ei lannistu, hän aikoo nyt toimia ilman lupaa tappaa.

Seikkailu vie Bondin veden alle ja ylle, rekka-autojen kyytiin ja ilmaan. Mutta pelissä ei ole vain kosto, Sanchez aikoo kuljettaa yli 200 miljoonaa dollaria maksavia huumeita hänen salakavalaisella suunnitelmallaan. Väkivallasta kun on puhe, pitää se paikkansa. Bondista on tullut ilkeä heppu joka ampuu harppuunoilla muita vatsaan ja muuta tällaista. Tuo ei ainakaan minua haitannut. Leffasta löytyy myös bondmaista huumoria, hyvä tunnuslaulu ja paljon muuta. Hyvä elokuva jonka suosittelen katsomaan.

nimimerkki: Bondinaattori

Arvosteltu: 18.11.2003

Lisää luettavaa