Alkeellisen antoisaa ajankulua ja verenpunaista huumoria.

6.12.2012 19:15

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Hatchet II
Valmistusvuosi:2010
Pituus:89 min

Adam Greenin ohjaama splatter Hatchet sai tasapaksun vastaanoton vuonna 2006. Nelisen vuotta myöhemmin halpikselle kirjoitettiin 2 sivua lisää käsikirjoitusta ja se kuvattiin nimellä Hatchet II. Kauhuikoneiden maineella ratsastava elokuvasarja esittelee katsojille soilla asustavan, traagisen lapsuuden kokenut henkselivesseli Victor Crowleyn (Kane Hodder). Tämä simppelin oloinen klöntti pyrkii kaatamaan kirveellään suollensa saapuvat uteliaat tyttöset (Danielle Harris) metsästäjät, bimbot ja raha-ahneet poppamiehet (Tony Todd). Sitten ei muuta kuin suolet solmuun ja lihat nippuun.

Ottaen huomioon, että Hatchet II:n budjetti on jopa Suomen mittakaavassa huomattavan pieni (n.800 000$), on saatu aikaan ihan kelvollinen tekele. Kelvollisella tarkoitan tässä tapauksessa sitä, että se antaa, mitä kansikin lupaa: Kirvestä. Ja paljon. Kauhua on aina ollut ”halpa” filmata, mutta eri asia kuitenkin on, osataanko sitä kuvata. Vastaus on että ei. Hatchet II:n kirous on siinä, että kaikki on kuvattu jo turhan tarkoituksellisesti. Mukana ovat kaikki tutut ja turvalliset kliseet. Jopa pakollinen rinnastus Victor Crowleystä suoraan Jason Voorheesiin. Pelottavaa, todellakin.

Muutama kauhupiireistä tuttu nimi tuotannossa tosiaan häärää, mikä oli elokuvan mainonnan kannalta ainakin ratkaiseva tekijä. Jos Kane Hodder on näytellyt kymmenen kertaa epämuodostunutta vajakkiteurastaja Voorheesia, kyllä hän varmaan osaa sen homman sitten tässäkin eri naamarilla ja eri nimellä. Näin on tekijätiimi ajatellut ja näin katsojakin sen ajattelee. Hodder tekee verta kaikesta, mihin koskee. Viihdyttävällä tavalla. Toddin hahmo on kuitenkin loppujen lopuksi se viihdyttävin. Arvoituksellisen mystinen murjaani, joka on tarvittaessa kuitenkin myös raha-ahne bisnesmies.

Tässä vaiheessa leikki on jo viety niin pitkälle, ettei siitä kannata enää perääntyä. Jatko-osaa pukkaa tulemaan taas ensi vuoden puolella. Tästä saadaan kenties oma vastine jo vähän tyhjäkäyntiselle Wrong Turn-elokuvasarjalle. Katso pois, jos haluat alkeellisen antoisaa ajankulua ja verenpunaista huumoria.

Arvosteltu: 06.12.2012

Lisää luettavaa