Ajan hammas ei ole käsitellyt tätä leffaa silkkihansikkain, mutta sehän kuuluu asiaan. Meissä jokaisessa elää pieni Batman-fani.

19.9.2004 00:59

Arvioitu elokuva

Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Batman
Valmistusvuosi:1966
Pituus:105 min

60-luvulla syntyi legendaarinen Batman-sarja jonka jaksot päättyivät aina hurjiin cliffhangereihin ja saivat pikku lapsen haukkomaan henkeä hengityksestä. Sarjan välissä syntyi myös tämä hilpeä Batman-räpellys jossa pömppömaha-Batman Robinin kera yrittää laittaa konnanelikon kumoon batmobiilia, batvenettä ja batkopteria hyödyntäen. Jos tätä lähtee vertailemaan nykyajan Batman-leffoihin niin ero on todella huomattava.

Juonesta ei kannata sanoa mitään sillä se on vain tekosyy, jota hyödyntäen Batman & Robin-parivaljakko käy taistoon Arvuuttajaa, Jokeria, Pingviiniä ja Kissanaista vastaan. Rosvojoukon jäljille päästään erilaisten vempaimien avulla ja Batmanin ihmeellisen päättelykyvyn avulla, jonka rinnalla Sherlock Holmeskin näyttää koulupojalta. Lopussa nähdään sitten kaikkien aikojen lopputaistelu kun Batman ja Robin rökittävät roistoja laivan kannelta alas.

Lapsena tämä oli yksi suosikkielokuviani joten kylläpä tämän katselu pitkästä aikaa piristi kummasti. Lapsuuden muistoja tämä herätti pääkopassa joten nostalgia-arvoa tällä on roppakaupalla. Kenellepä ei tulisi kylmiä väreitä kun katselee Batmania rökittämässä roistoja niin että Muks! ja Maks! kuuluu ja näkyy. Ja tietysti legendaarisen tunnarin soidessa taustalla. Eikä pidä unohtaa myöskään alkukohtausta jossa Batman ja Robin vilahtavat lepakkoluolaan ylidramaattisen selostajan äänen tahdissa.

Jokaiselle on varmaan selvää se että ajan hammas ei ole käsitellyt tätä leffaa silkkihansikkain, mutta sehän kuuluu asiaan. Camp-huumoria viljellään hengästyttävään tahtiin ja katsoja saa lisää naurunaihetta Batmanin ja Robinin trikoista. Suositellaan ehdottomasti kaikille Batman-faneille ja nostalgiaa kaipaaville. Tämän filmin myötä meissä jokaisessa elää pieni Batman-fani.

nimimerkki: Mask

Arvosteltu: 19.09.2004

Lisää luettavaa