Aikansa ja genrensä tuote eikä välttämättä sieltä mestarillisemmasta päästä.

20.7.2007 11:27

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Zombie Holocaust
Valmistusvuosi:1980
Pituus:89 min

New Yorkilaisessa sairaalassa alkaa kadota patologian osastolta ruumiilta jäseniä. Homma ei osoitukkaan lääketieteen fuksien pilailuksi vaan taustalla on tietenkin karibialainen kannibaalikultti. Erinäisten vaiheiden ja johtopäätösten seurauksena saadaan Peter Chandlerin (ian McCulloch) ja Lori Ridgewayn (Alexandra Delli Colli) johtama poppoo tutkimaan asioita syrjäiselle Karibian saarelle. Saarella odottavatkin sitten uudenlaiset kuviot; kummallinen tohtori outoine tutkimuksineen ja kannibaalien iloisen nälkäinen joukko.

Zombie Holocaust on aikansa ja genrensä tuote eikä välttämättä sieltä mestarillisemmasta päästä. Italialisen kannibaalimässäilyn perimmäiset tarkoitusperät ovat aivan muualla kuin taitellisissa ambitioissa. Sama varmasti pätee myös katsojien motivaatioihin. Pääasia että saadaan väsättyä kehyskertomus jonka saattelemana saadaan tyhmät kaupunkilaiset viidakkoon kannibaaliheimon illallismenoihin.

Huonoa näyttelemistä, ohjaamista ja tarinankerrontaa. Tällä kertaa homma pilataan entisestään vielä sotkemalla mukaan zombiet, niin sekasotku on valmis. Oikestaan koko pläjäyksen riemukkainta antia on zombiehahmojen ensiesiintyminen. Camp-henkinen hurmio siivitetään sellaisella kuolonkorinalla että jos nyt ei katsoja tajua lopettaa niin peli on menetetty lopullisesti.

Genren ongelma on sen yksioikoisuus. Kun kerran näkee hyvän ihmissuolestamisen on kaikki nähty. Valitettavasti muutaman näyttävän ja ei-niin-näyttävän gore-efektin takia joutuu kuluttamaan elämästän puolitoistatuntia huonon elokuvataiteen parissa – ei kiitos.

Arvosteltu: 20.07.2007

Lisää luettavaa