Aiheet löytyvät ehtymättömältä masturbaatio-pissa-akselilta…

11.3.2003 17:31

Arvioitu elokuva

Ensimmäinen college-vuosi on päättynyt ja vanha tuttu poppoo kerääntyy yhteen viettämänn pippaloita ykkösosan hengessä. Bileet kuitenkin eivät edes pääse vauhtiin kun poliisit keskeyttävät ne. On siis keksittävä uudet keinot että jengi pääsisi viettämään kaikkien aikojen biletyskesää. No, ratkaisuhan löytyy yhden tyypin kesämökiltä, josta löytyy unelmalliset puitteet kunnon koko kesän kestävälle kekkuloinnille.

American pie 2 on siis suora jatko-osa edeltäjälleen. Oikeastaan se ei toimikkaan ollenkaan jos ykkösosan tapahtumat ja henkilöt eivät ole tuttuja tai tuoreessa muistissa. Tällaiset henkilöiltään ja…hm. voisiko todeta, aihepiiriltään toisilleen uskolliset, leffasarjat voisivat onnistuessaan olla mukavaakin seurattavaa.

Tietenkin vertauksessa jengillä on kuinka paljon on päästy ensimmäisenä vuotena kontaktiin vastakkaisen sukupuolen kanssa jne. Tämän pläjäyksen ongelma on se että vitsit alkavat olla ikävästi lopussa. Tai jos niitä on, ne tuntuvat harmittavankin väkisinväännetyltä, paria kohtausta lukuunottamatta. Kun ykkösosan itsensänolaamistemput jaksoivat naurattaa, niin tällä kertaa väkinäisyys on lähimpänä kuvaamassa hymyn laatua.

Aihealueensa American pie -sarja suoltaa suoraan kultaisen 80-luvun high school -teinimaailmasta. Mukana hahmoissa on niitä nörttejä, kummajaisia, kauniita tyttöjä jne. ehkä pahat jenkkifutaajat on onneksi jätetty pois kuvioista. Elokuvan nimestäkin voi jo vähän mielikuvitusta käyttämällä päätellä minkä aiheen ympärillä, keinoja kaihtamatta, pyritään pyörimään.

Kun ykkösosan ripulit ja piirakkakokeilut jaksoivat huvittaa suuremminkin, ei vastaavalle ”tasolle” enää päästä. Lähes joka saralla tullaan häviämään ensimmäiselle osalle. Tietenkin aiheet löytyvät ehtymättömältä masturbaatio-pissa-akselilta, jossa ei sinänsä mitään vikaa ole -ehkä vitsien kehittely vaan tällä kertaa olisi kaivannut vähän enemmän lisäpotkua onnistuakseen. Täydellistä tyhjäpäähuvitteluahan tämä on. Jos ensimmäinen osa jaksoi viihdyttää, on tällä jatko-osalla jonkinlaiset mahdollisuudet ajoittain hyvänäkin ajankuluna onnistua, laatikko nollilla tietenkin.

Arvosteltu: 11.03.2003

Lisää luettavaa