2000-luvulla tehdyksi elokuvaksi, teknillinen puoli on todella huono.

23.3.2008 22:14

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:I, Robot
Valmistusvuosi:2004
Pituus:116 min

Vuosi on 2035, tapahtumapaikkana Chicago. Del Spooner (Will Smith on murhatutkija, joka jostain syystä vihaa robotteja. Kun hienojen robottien ja kolmen roboottilain keksijä kuolee, alkaa tapahtumien sarja, jota neuvokas Spooner alkaa tutkia apunaan tutkija Calvinin (Bridget Moynaham).

Tieteiselokuvaksi tästä leffasta löytyy juonta ja asennetta. Tarina pitää katsojaa vankinaan alusta asti seuraten päähenkilön psykoottista robottien vastasta kampanjaa. Elokuvan hienon kulun takia katsoja odottaa mielenkiintoista loppu, mutta sitten juttu läsähtää. En tiedä miksi, mutta niin vain käy.

Will Smith tekee taas yhden action-roolin, missä ei paljon tarvitse hymyillä. Hienointa on näyttelijäsuorituksessa se, että kun hahmon pitää näyttää tunteita, Smith onnistuu siinä täydellisesti. Pieni kyynel silmäkulmassa on viimeinen niitti siihen, että jokainen tervejärkinen naiskatsoja on viimeistään tässä vaiheessa jo aivan lääpällään. Tietysti voi lankeaminen tapahtua jo aiemmin, elokuvasta nimittäin löytyy mukavasti kohtauksia, joissa esitellään Smithin lihaksia. Hmm, ei paha.
Bridget Moynahan taas epäonnistuu roolissaan. Hänen roolinsa ei saa näytettyä tunteitaan, ja on varsinkin elokuvan alkupuolella hyvin kylmän ja tunteettoman oloinen. Suoritus kylläkin paranee loppua kohti, mutta ei tarpeeksi.

Näin 2000-luvulla tehdyksi elokuvaksi, teknillinen puoli on todella huono. Kaikki tietokoneella tehdyt jutut ovat todella kökösti toteutettuja, ja väkiksinkin tulee mieleen 70- luvun Bondit.

Muuten voi hyvällä mielessä sanoa, että I,Robot on tietesleffaksi harvinaisen onnistunut.

Arvosteltu: 23.03.2008

Lisää luettavaa