Mainos: Näin teet leffastudion terassille – Katso kauppiaan vinkit ulkosohvan valintaan

21.5.2024 08:00

Mainos: Preeco

Kesäiltoina ei ole mitään parempaa kuin nauttia hyvästä elokuvasta, suosikkisarjasta, tai vaikka MM-kisoista omalla terassillasi, tähtitaivaan alla. Terassin muuntaminen leffastudioksi tuo pihapiiriisi ripauksen Hollywoodin glamouria ja luo täydellisen ympäristön elokuvaelämyksille.

Aloittaessasi projektia, muista ottaa huomioon terassisi koko ja muoto; ne määrittelevät, millaisen näyttö- tai projektorijärjestelmän voit asentaa. Huomioi myös ilmansuunnat – esimerkiksi suora auringonpaiste heikentää projektorin kuvan laatua. Hyvä äänentoisto on myös tärkeässä roolissa, joten panosta laadukkaisiin kaiuttimiin, jotka on sijoitettu optimaalisesti.

Elokuvanautinto ulkotiloissa ei vaadi ainoastaan teknistä suunnitelmallisuutta, vaan myös kotoisuutta – mukavia kalusteita ja pehmeitä tekstiilejä, jotka tekevät terassistasi kutsuvan. Huomioi, että kaikki käyttämäsi materiaalit ovat sopivia ulkokäyttöön ja kestävät säätä kuin säätä. Valmistelemalla terassisi huolella, takaat unohtumattomat elokuvaillat omassa elokuvateatterissasi.

Sopivien ulkokalusteiden valitseminen

Kun rakennat leffateatterin terassillesi, huonekaluvalinta on avainasemassa. Elokuvien katselu ulkona vaatii mukavuutta ja tyyliä, joten oikean ulkosohvan valitseminen on tärkeää.

Ulkosohvan merkitys

Ulkosohva on leffateatterisi ydin, jossa voit rentoutua pitemmänkin elokuvan parissa. Valitse sohva, joka kestää sääolosuhteita ja jossa on tarpeeksi istumapaikkoja myös vieraille, sillä kaverit takuulla haluavat myös nauttia upouudesta teatteristasi.

Terassisohvan valinnan kriteerit

Kun valitset terassisohvaa, pidä mielessä seuraavat kriteerit:

 • Koko:
  Varmista, että sohva sopii terassisi mittoihin ja tarjoaa riittävästi istumatilaa, mutta ei täytä koko tilaa.
 • Materiaali:
  Valitse laadukkaat, säänkestävät materiaalit, kuten polyrottinki, alumiini, tai jauhemaalattu teräs.
 • Mukavuus:
  Pehmeät pehmusteet laadukkaalla kankaalla takaavat että takapuolta ei ala jomottamaan kesken elokuvaillan. Myös riittävä istuinkorkeus ja käsinojat tuovat mukavuutta istumiseen.

Parveke- ja puutarhasohvat

Vaikka terassisi olisi rajallisen kokoinen, parveke- ja puutarhasohvia on saatavilla useissa eri ko’oissa. Jos miellyttävän kokoista ulkosohvaa ei suoraan löydy valikoimasta, moduulisohvat ratkaisevat ongelman – siitä voit tehdä juuri sinun tilaasi sopivan kokonaisuuden.

Valitsemalla huolellisesti ulkosohvan, parvekesohvan tai puutarhasohvan, terassi muuttuu viihtyisäksi leffateatteriksi, jossa nautit elokuvista tähtitaivaan alla.

Tilan suunnittelu ja mittojen ottaminen

Kun aiot muuttaa terassisi leffateatteriksi, huolellinen suunnittelu ja tarkat mitat ovat avainasemassa. Aloita määrittelemällä terassin mitat sekä alue, jonka haluat varata teatterille. Tarkka mittojen ottaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta lopputulos palvelee käyttötarkoitustaan saumattomasti.

Ulkosohvan ei tulisi olla liian suuri tilaan, sillä se saattaa vaikeuttaa tilassa liikkumista, ja vie tilaa muilta huonekaluilta ja tekniikalta. Liian pieni sohva taas rajoittaa teatteristasi nauttivien henkilöiden määrästä.

Sohvaryhmän sijoittelu vaikuttaa suoraan katselukokemukseen. Aseta sohvaryhmä siten, että kaikilla on hyvä näkyvyys näytölle. Tämä tarkoittaa usein sohvan kohdistamista kohti näyttöä niin, että päivänvalo tai muu valaistus ei heijastu näytölle.

Huomioi myös pöydän sijoittelu: sen tulisi olla tarpeeksi lähellä sohvaa, jotta juomat ja naposteltavat ovat helposti saatavilla, mutta samalla niin, ettei se estä näkyvyyttä tai liikkumatilaa. Valitse pöytä joka on soveltuvan korkuinen ja kokoinen, jotta se tukee ergonomisesti elokuvan katselua.

Terassin mittojen ottaminen:

 • Mittaa terassin pituus, leveys ja korkeus.
 • Huomioi sekä istuintila että liikkumatila. Jätä ympärille vähintään 70–100 cm tilaa helpottamaan kulkua. Jätä sohvan eteen riittävä etäisyys näyttöruudulle optimaalisen katseluetäisyyden varmistamiseksi.
 • Kirjaa ylös kaikki rajoitukset, kuten kaiteet ja seinät, jotka vaikuttavat käytettävissä olevaan tilaan.

Terassin käytön suunnittelu:

 • Päätä, mihin kohtaan terassia asetat terassisohvan; valitse paikka, jossa on mukavinta katsella elokuvia.
 • Huomioi, että ulkosohvan tulisi sopia tilaan niin toiminnallisesti kuin visuaalisestikin.
 • Varmista, että elektroniikka ja näyttölaitteet voidaan sijoittaa suojaisaan paikkaan ja niille on saatavilla sähköä.

Huolellisen suunnittelun avulla voit minimoida viime hetken muutokset ja varmistaa, että terassisi muuntuu toimivaksi elokuvateatteriksi ilman yllätyksiä.

Katoksen ja suojien lisääminen

Terassista tulee toimivampi ja viihtyisämpi, kun se suojataan auringolta ja sateelta. Pergolan rakentamisella tai aurinkovarjon asentamisella luot leffastudiollesi suojan, joka on sekä käytännöllinen että tyylikäs.

Pergola on erityisen kätevä valinta myös terassille, sillä sen kattokankaan voi avata ja sulkea. Näin voit halutessasi nauttia auringon paisteesta, tai luoda itsellesi varjoisan katselupaikan. Pergola on helppo myös varustaa esimerkiksi LED-valoilla, jotka luovat uskomattoman tunnelman teatteriisi.

Kauppiaan vinkit ulkosohvan valintaan

Näin suomalaisen Preeco.fi verkkokaupan kauppias valitsisi terassisohvan omaan ulkoteatteriin.

Muista mitata:

Valitse ulkosohvan koko huolella. Varmista että siinä on riittävästi istumatilaa sinulle ja vieraillesi, mutta että se ei ole liian suuri ja tuki koko tilaa.

Valitse kestävät materiaalit:

Säänkestävät materiaalit tuovata mielenrauhaa ja pitkäikäisyyttä kesäkalusteisiin. Esimerkiksi polyrottinki ja alumiini ovat materiaaleina todella kestäviä, helppohoitoisia mutta myös riittävän kevyitä helppo asetteluun.

Muista mukavuus:

Pehmusteiden paksuus, istumakorkeus ja rahit tuovat runsaasti istumamukavuutta ulkosohviin. Jos tilaa riittää, valitse ulkosohvamalli joka sisältää myös pöydän naposteltaville ja juomille.

Sisusta tyylilläsi:

Leffateatterin siirtämisen ulos ei tarvitse olla kallista! Hintoja vertaamalla löydät edulliset terassisohvat, jotka sopivat tyyliisi ja sisältävät haluamasi ominaisuudet.

Lisää luettavaa