Yllätys? Jokerista valitettiin, mutta vähemmän kuin Batmanista

Britannian elokuvaluokituksista vastaava järjestö BBFC on jälleen kerran antanut vuotuisen raporttinsa. Järjestö antaa ikärajaluokitukset kaikille maassaan julkaistaville teatterielokuville, mutta myös joillekin videopeleille. Tavanomaisesti ihmiset saavat lähettää valituksensa mielestään vääristä ikärajamerkinnöistä sille, hieman samaan tapaan kuin Suomessa on mahdollista tehdä Kansalliselle audiovisuaaliselle instituutille.

Viime vuonna julkaistuista elokuvista eniten valituksia kirvoitti Joker. Joaquin Phoenixin tähdittämä sarjakuvaleffa oli joidenkin katsojien mielestä liian raaka 15-vuotta täyttäneille. BBFC:n näkemyksen mukaan esim. elokuvassa esiintynyt väkivalta ei kuitenkaan ollut niin raakaa, että sen katsojaikärajaa olisi pitänyt nostaa korkeimmalle tasolle, eli 18 ikävuoteen.

Vaikka Joker-rainan vahingollisuudesta valitettiinkin vuoden sisällä yksittäisistä elokuvista eniten, se aiheutti lopulta pahaa mieltä vain 20 kantelun verran. Tämä on yllättäen huomattavasti vähemmän kuin Jokerin päävastustajaan, sankarilliseen Batmaniin keskittyneen Yön ritari -elokuvan saama valitusmäärä. Christopher Nolanin Batman-rainasta nimittäin valitettiin Britanniassa aikoinaan yli 300 kertaa.

Muita valituksia kertyi tällä kierroksella mm. supersankarirainasta Shazam!, jonka kielenkäyttöä pidettiin paikoin teini-ikäisille turhan ronskina. Osa brittiyleisöstä oli myös pöyristynyt kaikille sallituksi merkityn Corgi - Kuningattaren koiranpentu -animaatiokomedian seksuaalissävytteisestä sisällöstä sekä eläinten rajusta kohtelusta.


Lähteet: BBFC, Digital Spy

Kuva: Warner Bros./Joker, 2019

R. Isoviita 17.07.2020 klo 22:02

Uusimmat uutiset