Epidemia: Elokuvafestivaalit siirtyvät verkkoon

Useat tapahtumajärjestäjät ovat joutuneet miettimään toden teolla vaihtoehtoja tilaisuuksiensa järjestämiselle maailmanlaajuisen koronavirusepidemian takia. Myös vuotuinen, ensimmäisen kerran jo vuonna 1946 järjestetty, Cannes'n elokuvafestivaali lykkääntyy.

Päätös Cannes'n festivaalin lykkäämisestä ilmoitettiin tänään. Tapahtuman piti koota yhteen elokuvamaailman kermaa toukokuun 12. päivästä alkaen Ranskan auringon alle, mutta nyt se siirtyy kesäkuun ja heinäkuun taitteeseen. Festivaalin kyljessä tavanomaisesti järjestetty elokuva-alan toimijoiden markkinatapahtuma, Marché du Film, on viimeisimpien tietojen mukaan kuitenkin tarkoitus järjestää alkuperäiseen aikaan, joskin virtuaalisesti. Marché du Filmin puolella esille ovat päässeet ne uudet elokuvat, jotka eivät ole kisaamassa palkinnoista, mutta joille etsitään kansainvälisiä levittäjiä.

Marché du Filmin johtaja Jérome Paillard on kertonut, että tapahtuman työntekijät alkoivat kehittää jo muutama viikko sitten vaihtoehtoista ratkaisua, kun alkoi näyttää siltä, etteivät eri maiden elokuvantekijät ja eri kanavien ostajat pääsisi tapaamaan toisiaan Ranskaan.

-Tarkoituksemme on auttaa [elokuva]teollisuutta jatkamaan töitä tänä vaikeana aikana, kun elokuvateatterit on suljettu ja kuvaukset keskeytetty, Paillard toteaa.

Myös Lontoon LGBTIQ+ Film Festivalin on ilmoitettu siirtyvän esittämään elokuvansa internetin välityksellä huomisesta alkaen, samoin kuin festivaalin elokuvantekijöiden aiotut haastattelutilaisuudetkin. Elokuvateatterien ollessa suljettuina esim. yhdysvaltalainen Kino Lorber on puolestaan tiedottanut avaavansa verkossa Kino Marquee -leffapalvelun, minkä kautta yleisö pääsee näkemään uutuusleffoja maksua vastaan rajoitetun ajan. Kino Lorber on ilmoittanut haluavansa tällä tavoin tukea alan toimijoita, joille pitkä sulkemisaika voisi olla jopa kuolinisku.


Lähteet: ScreenDaily, Marcé du Film, Festival de Cannes, THR

Kuva: François Silvestre De Sacy /FDC


R. Isoviita 19.03.2020 klo 22:41

Uusimmat uutiset

Marvel-ohjaaja valaa uskoa faneihin viivästysten keskellä

Useat elokuvat ovat saaneet uuden ensi-iltapäivän pandemian takia.

R. Isoviita

Odotitko Indiana Jonesin paluuta tai The New Mutantsia? Disney päivitti julkaisukalenteriaan

Hattu pysyy telineessä, mutantit kätköissään.

R. Isoviita

Amerikkalaisstudio tarjoaa leffafriikeille erityisnäytöksiä verkossa

Focus Features aloittaa maanantaispesiaalit.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...