VHS on kuollut – eläköön VHS! Nicolas Cage -leffauutuus ilmestyi kasettina

Vaikka VHS-kasettien valtakausi kesti tuskin 1970-luvun lopulta 2000-luvun alkumetreille, vannoutuneimmat nauhankelaajat omistavat yhä VHS-nauhurin ja vinon pinon lähes jonkin klassikkokirjan kokoisia videokasetteja. Tälle pienelle ja sitkeälle joukolle on myös julkaistu yllättäen yksi uutuusleffa: Nicolas Cagen tähdittämä Color Out of Space.

H. P. Lovecraftin novelliin pohjautuva tieteiskauhuleffa sai Suomessakin ensi-iltansa lähes pari viikkoa sitten. Mm. Varietyn arvostelussa kehuja visuaalisesta ilmeestään saanut ja Chicago Sun-Timesin kriitikko Richard Roeperin viihdyttäväksi suitsuttama elokuva on Yhdysvalloissa ehtinyt puolestaan jo muihin levityskanaviin, kuten DVD:lle ja nykyisin paljon harvinaisemmalle VHS:lle.

Leffaa on ollut tarjolla VHS:llä kahtena versiona, jotka eroavat lähinnä kansitaiteensa osalta toisistaan. Molemmat versiot sisältävät kuitenkin Color Out of Spacen kunnon VHS-tyyliin 4:3-kuvakoossa.

Video meni kaupaksi pikavauhtia, sillä 100:n kappaleen myyntierästä ei tällä hetkellä ole enää yhtään jäljellä sitä tarjonneen witterentertainment.com:in verkkokaupassa. Odotettavissa tosin on, että tätä keräilyharvinaisuutta löytää myöhemmin huomattavasti aiempaa hintaansa (alle 26 dollaria) kalliimmalla esim. verkkohuutokauppa eBayn listoilta, joilta sen voinee tilata myös Suomeen.

Lähteet: Bloody Disgusting, witterentretainment.com

Kuva: Cinema Mondo/Color Out of Space, 2019

R. Isoviita 27.02.2020 klo 05:31

Uusimmat uutiset

Marvel-ohjaaja valaa uskoa faneihin viivästysten keskellä

Useat elokuvat ovat saaneet uuden ensi-iltapäivän pandemian takia.

R. Isoviita

Odotitko Indiana Jonesin paluuta tai The New Mutantsia? Disney päivitti julkaisukalenteriaan

Hattu pysyy telineessä, mutantit kätköissään.

R. Isoviita

Amerikkalaisstudio tarjoaa leffafriikeille erityisnäytöksiä verkossa

Focus Features aloittaa maanantaispesiaalit.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...