Nämä naisnäyttelijät halutaan pois leffarooleistaan – vetoomukset keräävät nimiä

Välillä elokuvien näyttelijävalinnat eivät ole yleisön mieleen. Captain Marvel -leffan roolitus poiki jo lähes pari vuotta sitten negatiivista kritiikkiä hahmon fanikunnalta. Nyt hahmoa esittävää Brie Larsonia vaaditaan jälleen korvattavaksi toisella näyttelijällä, kun tieto uuden Captain Marvel -elokuvan suunnittelusta on kiirinyt julki.

Jo yli 9000 nimeä kerännyt uusi vetoomus julkaistiin verkossa, jotta Marvelilla harkittaisiin vakavasti Brie Larsonin (kuvassa vas.) tilalle toista näyttelijää. Vetoomuksen tekijän mielestä Captain Marvelin osa kuuluu tummaihoiselle ja seksuaalivähemmistöön kuuluvalle naiselle. Perusteluna tälle on se, että sarjakuvien sivuilla Captain Marvel on kuvattu jo vuonna 1982 tummaihoisena Monica Rambeau'na, eikä Brie Larsonin näyttelemä vaalea Carol Danvers kantanut samaa supersankarin titteliä vielä tuolloin. Carol Danvers on toki Marvel-hahmona muuten vanhempi.

Sarjakuvaleffojen ystävät haluavat osoittaa vaihtopenkkiä myös toiselle naisnäyttelijälle. DC:n Aquaman-leffan naispääosassa nähty, ja suunnitteilla olevan Aquaman 2:n pariin palanneva Amber Heard on niin ikään päätynyt yleisövetoomuksen kohteeksi. N. 45 000 allekirjoittajaa haluaa Heardin pois Aquaman 2:sta, koska hän on vetoomuksen aloittajan mukaan pyrkinyt systemaattisesti tuhoamaan ex-miehensä Johnny Deppin uran.


Lähteet: We Got This Covered, CinemaBlend

Kuva: Marvel/Disney/Captain Marvel, 2019 & Warner Bros./Aquaman, 2018

R. Isoviita 26.01.2020 klo 18:24

Uusimmat uutiset