Leffateatterit täyttyvät: tästä saattaa tulla menestyksekkäin elokuvavuosi koskaan

Koko maailman lipputuloennätys on lähellä, mikäli elokuvissakävijät jatkavat nykyistä tahtia. Analyytikkoryhmä comScoren laskelmien mukaan 30 miljardin dollarin ennätyksen rikkominen voi hyvinkin tapahtua vielä ennen tämän vuoden loppua.

Lipunmyynti on ollut ennätyksellisen vilkasta erityisesti Aasiassa, josta on raportoitu leffalippujen menekin kasvua mm. Japanissa ja Kiinassa. Toisaalta mm. Ranska, Saksa ja Espanja ovat raportoidusti lyöneet aiempia ennätyksiään elokuvateatteriensa lippuluukuilla.

Tämän vuoden hittejä ovat olleet niin Avengers: Endgame, uusi "painos" Leijonakuninkaasta ja nyt loppuvuodesta odotetusti Frozen 2 sekä Star Wars: The Rise of Skywalker. Frozen 2:n osalta on tiedossa, että tämä Disneyn lumikuningatarversioinnin jatko-osa peittosi kotimaassaan vain kuudessa viikossa aiemman Frozen - huurteinen seikkailu -leffan tulot. Frozen 2:n on ilmoitettu keränneen yksin Yhdysvalloissa jo yli 400 milj. dollaria.

Frozen-jatko-osa on ollut huikean suosittu myös mm. Suomessa. Siihen kohdistuneen kiinnostuksen epäillään ruuhkauttaneen vähän aikaa sitten Finnkinon verkkosivut niin, että ketjun online-lipunmyyntijärjestelmä oli suljettava väliaikaisesti joulupäivänä.


Lähteet: The Wrap, Collider, IL

Kuva: Disney/Frozen 2, 2019

R. Isoviita 30.12.2019 klo 05:43

Uusimmat uutiset

Parempi kuin Julia Roberts? Pulmuset-tähti uuteen pääosaan

Tosielämän taistelija Erin Brockovichin tarina inspiroi.

R. Isoviita

Odotetussa Matrix 4:ssä ei nähtäne tuttua agenttihahmoa

Näyttelijä vahvisti poisjääntinsä.

R. Isoviita

Et taatusti huomannut tätä cameota Star Wars: The Rise of Skywalkerissa

Tähti pysytteli vaihteeksi vaiti.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...