Hämähäkkimies teki historiaa

Vaikka supersankareista kertovat leffat paistattelevatkin usein huipulla, kun puhutaan parhaista kassamagneeteista, arvostetuimmissa palkintogaaloissa ne jäävät yleensä vaille suurta huomiota. Parin vuoden takainen Marvel-filmatisointi Deadpool oli ensimmäinen supersankarielokuva, mikä edes sai merkittävän palkintoehdokkuuden. Studiolla riittää kuitenkin uskoa, että Black Pantherille heruisi ehdokkuus helmikuisen Oscar-gaalan parhaan elokuvan kategoriassa.

Black Panther ei juhlinut viime yön Golden Globe -palkintohulinoissa, eikä parhaan elokuvan palkintoa herunut myöskään Deadpoolille aiemmin. Supersankarileffojen alagenressä tehtiin silti historiaa viime tuntien aikana, sillä viimeisin Hämähäkkimies-seikkailu, Spider-Man: kohti Hämähäkkiversumia, päihitti oman kilpakategoriansa vastustajat. Se sai parhaan animaatioelokuvan Golden Globen.

Voitto oli harvinainen myös muussa mielessä, sillä elokuva on Sonyn, eikä Disneyn tuotantoa. Tämä oli Golden Globe -gaalan historiassa vasta kolmas kerta, kun jokin muu kuin Disney (tai sen omistama Pixar) loistaa parhaan animaatioelokuvan kategoriassa. Seittisingon - tai tämän leffan tapauksessa seittisinkojen - seikkailu mitteli palkinnosta mm. Disneyn Ihmeperhe 2:ta ja Räyhä-Ralf valloittaa Internetin -elokuvaa vastaan.


Lähteet: Screenrant, Polygon, THR

Kuva: SPAI/Spider-Man: kohti Hämähäkkiversumia, 2018

R. Isoviita 07.01.2019 klo 13:05

Uusimmat uutiset

Glass ensi-illassa: Leffantekijä laittoi itsensä likoon

Miljoonia omasta pussista.

R. Isoviita

Klassikkoleffan uusi versio jäihin?

Disney-leffa menetti jälleen ohjaajan.

R. Isoviita

Ant-Man-ohjaaja paljasti, millainen hänen Fantastic Four -leffansa olisi ollut

Ihmenelosten elokuvalliset seikkailut eivät ole isoja kehuja keränneet.

R. Isoviita

Yksi 1980-luvun suosikkileffoista saanee jatkoa – viimein

Alkuperäiset tähdet halutaan mukaan.

R.Isoviita

Bohemian Rhapsodyn erikoisnäytökset – joka fanin unelma?

Suomessa ei luvassa toistaiseksi.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...