Hämähäkkimies teki historiaa

Vaikka supersankareista kertovat leffat paistattelevatkin usein huipulla, kun puhutaan parhaista kassamagneeteista, arvostetuimmissa palkintogaaloissa ne jäävät yleensä vaille suurta huomiota. Parin vuoden takainen Marvel-filmatisointi Deadpool oli ensimmäinen supersankarielokuva, mikä edes sai merkittävän palkintoehdokkuuden. Studiolla riittää kuitenkin uskoa, että Black Pantherille heruisi ehdokkuus helmikuisen Oscar-gaalan parhaan elokuvan kategoriassa.

Black Panther ei juhlinut viime yön Golden Globe -palkintohulinoissa, eikä parhaan elokuvan palkintoa herunut myöskään Deadpoolille aiemmin. Supersankarileffojen alagenressä tehtiin silti historiaa viime tuntien aikana, sillä viimeisin Hämähäkkimies-seikkailu, Spider-Man: kohti Hämähäkkiversumia, päihitti oman kilpakategoriansa vastustajat. Se sai parhaan animaatioelokuvan Golden Globen.

Voitto oli harvinainen myös muussa mielessä, sillä elokuva on Sonyn, eikä Disneyn tuotantoa. Tämä oli Golden Globe -gaalan historiassa vasta kolmas kerta, kun jokin muu kuin Disney (tai sen omistama Pixar) loistaa parhaan animaatioelokuvan kategoriassa. Seittisingon - tai tämän leffan tapauksessa seittisinkojen - seikkailu mitteli palkinnosta mm. Disneyn Ihmeperhe 2:ta ja Räyhä-Ralf valloittaa Internetin -elokuvaa vastaan.


Lähteet: Screenrant, Polygon, THR

Kuva: SPAI/Spider-Man: kohti Hämähäkkiversumia, 2018

R. Isoviita 07.01.2019 klo 13:05

Uusimmat uutiset

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Justice League: Ohjaaja Snyderin versio julkaistaan sittenkin!

Hartaasti toivottu näkemys.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...