TV-tähti Bill Cosbyn tuomio on julistettu

26.4.2018 23:02

Omaa nimeään kantaneesta suositusta sitcomista tunnettu Bill Cosby (kuvassa) on jo kuukausien ajan ollut useiden syytteiden kohteena. Cosby, joka TV-sarjassaan näytteli lupsakkaa tohtoria ja perheenisää, haastettiin oikeuteen mm. raiskauksista. Kovat syytökset vaativat pitkän punnitsemisen: valamiehistöltä kesti lopulta 14 tuntia päästä sopimukseen Cosbyn tapauksesta.

Valamiesten näkemyksen mukaan Cosby syyllistyi raiskaukseen ainakin vuonna 2004. TV-tähden uhreiksi on ilmoittautunut kymmeniä naisia, mutta esim. viime kesänä järjestetyssä oikeudenkäynnissä Cosbya ei tuomittu. Molemmissa tapauksissa uhri on kuitenkin kuvaillut Cosbyn jossakin vaiheessa huumanneen hänet ja käyttäneen sitten hyväkseen. Vuosien varrella Cosbya vastaan nostettuja syytteitä on myös sovittu ilman oikeudenkäyntiä.

Tuoreen tuomion kuultuaan Cosbyn on raportoitu suuttuneen ja mm. kutsuneen asiaa käsitellyttä piirisyyttäjää alatyylisellä nimekkeellä. Viime vuonna Cosbyn asianajaja epäili ikääntyneen tähden kykyä pystyä edes istumaan pitkiä aikoja oikeudessa, sillä Cosbyn terveydentilan oli todettu heikentyneen ja hänen on väitetty myös olevan lähes sokea.

Lähteet: THR, CNN

Kuva: The World Affairs Council of Philadelphia

Lisää luettavaa