Bestseller-filmatisointi kukisti Star Warsin parillakin listalla

Star Wars: The Force Awakens jatkaa voittoisaa kulkuaan lippuluukuilla. Avaruusooppera on tähän mennessä pessyt James Cameronin Titanicin nopeudessa kahmia miljoonia, mutta viime vuoden tilastoihin sillä ei enää ole valtaa. Viime vuonna syntyi myös leffatilastoja, joissa kärkeä hallitsevat muut nimekkeet.

Maailman käytetyin hakukone, Google (eBizMBA:n mukaan n. 1 100 000 000 käyttäjää/kk), kertoo, että saati Suomessa kuin Yhdysvalloissakaan uusin Star Wars ei yltänyt edes vuoden haetuimpien elokuvien kärkiviisikkoon. Suomessa eniten kiinnostusta oli Fifty Shades of Grey -kirjafilmatisointia kohtaan, Yhdysvalloissa tämä nimeke oli sijalla viisi. Kesällä julkaistu Jurassic World eli Jurassic Park -dinosaurusseikkailun jatko-osa puolestaan hallitsee Jenkkilän listan ykkössijaa, Suomessa kyseinen leffa ylsi hakulistan toiselle sijalle.

Herra Greyn ja hänen haastattelijansa kuumaa suhdetta kuvaava Fifty Shades of Grey pääsi myös Iso-Britannian sosiaalisen median trendejä tarkkailevan Way to Blue -palvelun vuoden puhutuimpien elokuvien listaykköseksi. Jopa brittien lempilapsi, ikoninen James Bond hävisi keskustelunherättäjänä sille. Palvelun mukaan Grey mainittiin lähes 250 000 kommentissa, kun tuore 007-pätkä Spectre sai vain n. 185 000 mainintaa ja Star Wars: The Force Awakens n. 167 000.


Suomen vuoden 2015 elokuvatrendit Googlen mukaan:

1. Fifty Shades of Grey

2. Jurassic World

3. Fast & Furious 7

4. Big Game

5. Luokkakokous

6. Napapiirin sankarit 2

7. Birdman

8. Mad Max

9. American Sniper

10. Spectre


Lähteet: Google, Way to Blue, Screen Daily, Forbes

Kuva: Universal

R. Isoviita 04.01.2016 klo 19:49

Uusimmat uutiset

Kauhuklassikko The Thing innostaa taas elokuvantekijöitä

Uutta materiaalia valkokankaille.

R. Isoviita

Star Wars uuteen nousuun – vanhalla tutulla pahiksella?

Studion suunnitelmista kiirii huhuja.

R. Isoviita

Parempi kuin Julia Roberts? Pulmuset-tähti uuteen pääosaan

Tosielämän taistelija Erin Brockovichin tarina inspiroi.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...