Ghostbusters: lähes koko jengi kasassa

Paul Feigin (Morsiusneidot) ohjaama uusi ja naisvoittoinen Ghostbusters houkutelee alkuperäisten Haamujengi-leffojen faneja katsojikseen vanhoilla tutuilla. Jo aikaisemmin on uutisoitu, että alkuperäisen jengin nasevaa Venkmania näytellyt Bill Murray piipahtaa tulevassa rainassa, vaikkakaan ei Venkmanina. Cameoita on odotettavissa useampia, joskin Harold "Egon Spengler" Ramisin poismeno estää luonnollisesti hänen olemisensa mukana.

Murrayn lisäksi Kristen Wiigin, Melissa McCarthyn, Kate McKinnonin ja Leslie Jonesin tähdittämässä Ghostbustersissa nähdään pienissä rooleissa Dan Aykroyd sekä Ernie Hudson. Myöskään heistä ei kumpikaan palaa tuttuihin haalareihinsa, mutta juuri muuta näiden herrojen osista ei ole kerrottu. Se kuitenkin tiedetään, että alkuperäisen nelikon sarkastista sihteerikköä näytellyt Annie Potts vilahtanee Feigin Ghostbustersissa hotellin vastaanottotyöntekijän osassa.

Tohtori Venkmanin ihastuksen kohdetta esittänyt Sigourney Weaver puolestaan ei ole vielä tässä vaiheessa tiettävästi liittynyt elokuvan cameo-porukkaan. Hän ei kuitenkaan ole torjunut ajatusta olla mukana Ghostbusters-kuvioissa jälleen. Haamujengin ehkä ärsyttävimmän hahmon osasta tuttu Rick Moranis saattaa vielä hänkin liittyä tulevan rainan tiimiin, joskin hänen osallisuudestaan ei ole tiedotettu sanallakaan. Moranis piti vuosia taukoa viihdeurallaan, jäätyään vaimonsa kuoltua yksinhuoltajaksi, mutta sittemmin hän on tehnyt paluuta mm. ääninäyttelijänä.

Alkuperäisen Haamujengin hengessä ei olisi ihme, jos tekijät lopulta toisivat myös edesmenneen Harold Ramisin mukaan jollakin tavoin. Kun ensimmäistä sarjan leffaa tehtiin 1980-luvun alussa, Dan Aykroyd kirjoitti siihen roolin myös koomikkoystävälleen John Belushille. Tämä kuitenkin menehtyi äkillisesti keväällä 1982. Aykroydin mukaan rainan räävitön Slimer-aave on eräänlainen tribuutti hänen ystävälleen, nk. "Belushin haamu".


Lähteet: CinemaBlend, Boston Herald

Kuva: Doug Kline/Pop Culture Geek

R. Isoviita 20.09.2015 klo 16:42

Uusimmat uutiset

Scorseselta kysyttiin naisten asemasta elokuvissaan – ohjaajalegenda tuskastui

The Irishman-ohjaaja on viime aikoina ollut kohun kohteena myös Marvel-kommentistaan.

R. Isoviita

Jokerin vanavedessä: studio harkitsee erilaista Teräsmies-leffaa

Lisää DC-tarinoita valkokankaille.

R. Isoviita

Iso teatteriketju järjestää Star Wars -maratonin, joka todella kysyy kuntoa

Jää silti kakkoseksi Marvel-putkelle.

R. Isoviita

Netflix perui Oscar-palkitun ohjaajan leffan – kuvausten piti alkaa ensi viikolla

Leffan oli tarkoitus perustua menestyskirjailija Knausgårdin elämään.

R. Isoviita

Jeremy Renner vastasi julkisuudessa esitettyihin koviin väittämiin

Näyttelijä on ollut ison ryöpytyksen keskellä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...