Epäonnestaan kuulu leffaprojekti Netflixin kilpailijalle

Useita takaiskuja kokeneen Terry Gilliamin (12 apinaa) ja mm. Mika ja Aki Kaurismäen kanssa toimineen Jim Jarmuschin (Ghost Dog - samuraiden tapaan) tulevaisuus näyttää taas vaihteeksi vähän valoisammalta. Lähinnä pienten piirien suosiosta nauttivat ohjaajat ovat jokin aika sitten lyöttäytyneet yhteen mm. suoratoistopalvelua tarjoavan Amazonin kanssa. Alustavien tietojen mukaan Amazonilla olisi tähtäimessä tuottaa kilpailijansa Netflixin tapaan omia elokuvia tästä vuodesta lähtien.

Amazonin leffatuotantoyksikön johdossa on indie-piireissä pitkään työskennellyt tuottaja Ted Hope (21 grammaa), joten Jarmuschin ja Gilliamin kaltaisten nimien hankkiminen talliin saattaa olla ideana Hopelta lähtöisin. Erityisesti Gilliamin ja hänen faniensa kannalta sopimus tällaisen ison yrityksen kanssa on pitkästä aikaa positiivinen uutinen. Kuten tunnettua, Gilliam on vuosia yrittänyt tehdä omaa versiotaan Don Quijote -tarinasta, mutta elokuva on ollut kuin kirouksen kohteena saaden vastaansa liki kaiken mahdollisen luonnonilmiöistä asti.

Amazon Studiosin sopimukseen sisältyy, että Gilliam tekee Jarmuschin tavoin alkuperäistä sisältöä palveluun. Gilliamin itsensä mukaan Don Quijote kuuluu pakettiin, joka Amazonin kanssa on neuvoteltu. Jarmuschin Amazon-suunnitelmista ei ole tarkempaa tietoa, mutta legendaariseksi paisuneesta Miguel de Cervantes -filmatisoinnistaan edelleen innostunut Gilliam kertoo suunnittelevansa myös paria muuta projektia palveluun.

- Amazon ja sen kaltaiset [palvelut] ovat mielenkiintoisia, koska ne ovat vasta kehittymässä. Niistä puuttuu studiojärjestelmän byrokraattisuus ja ne ovat täynnä ihmisiä, jotka ovat avoimia uusille ja tuoreille ideoille. On mainiota päästä työskentelemään sellaisten tyyppien kanssa, Gilliam toteaa Indiewiren haastattelussa.

Suomalaiskatsojien kannalta tilanteessa on yksi harmittava ongelma: Amazonin suoratoistopalvelu ei nimittäin toimi vielä(kään) Yhdysvaltain ulkopuolella - ellei katsoja hämää järjestelmää esim. Tor-verkon avulla.


Lähteet: Indiewire, SlashFilm, Collider, Deadline

Kuva: ajwilhelm

R. Isoviita 10.06.2015 klo 19:04

Uusimmat uutiset

Et taatusti huomannut tätä cameota Star Wars: The Rise of Skywalkerissa

Tähti pysytteli vaihteeksi vaiti.

R. Isoviita

Uusi Jack Reacher -projekti tulilla – mutta ilman Tom Cruisea?

Hahmon luonut Lee Child vaikuttaa silti tyytyväiseltä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...