Hakkerien silmätikuksi joutuneen leffan ohjaaja: ”Pidän elokuvasta.”


The Interview-elokuvan näyttelijä ja ohjaaja Seth Rogen sekä hänen kanssanäyttelijänsä James Franco ovat saaneet runsaasti sympatiaa osakseen viime vuorokauden aikana. Parivaljakon tuore komedia, jossa he esittävät Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unia haastattelemaan lähtevää viihdeshow'n tähteä ja tuottajaa, on herättänyt huomiota Pohjois-Koreassa. Kyseisen valtion edustajat tuomitsivat The Interviewin sodanjulistukseksi ja nyt on varmistunut, että pohjoiskorealaiset ovat olleet keskeisessä osassa elokuvan levittäjäyhtiö Sony Picturesiin hiljan tehdyssä massiivisessa kyberhyökkäyksessä.

Hakkerit uhkasivat tällä viikolla terroritoimilla niitä teattereita, joissa loukkaavaksi tulkittua elokuvaa esitettäisiin. Vähän ennen kuin Sony päätti perua kaikki The Interviewin ensi-iltanäytökset ja lykätä elokuvan julkistamista, Seth Rogen kertoi tunnoistaan Good Morning America -ohjelmassa.

- Pidän elokuvasta. En kykene mielessäni yhdistämään sitä ihan kaikkeen sitä ympäröivään, Rogen totesi, eikä esittänyt katuvansa komediansa tekemistä. Hän lisäsi osittain ajattelevansa, että tilaisuuden tullen Pohjois-Korean kansalaiset saattaisivat ehkä pitää elokuvasta, sillä The Interview ei pyri esittämään heitä pahoina, vaan tilanteensa uhreina.

Lukuisat tahot olivat pettyneitä Sonyn päätökseen perua näytöksiä terroriuhkauksen seurauksena. Presidentti Barack Obama ilmaisi ABC Newsille antamassaan haastattelussa, että Yhdysvaltain hallinnossa kyberhyökkäys on otettu vakavasti, mutta tutkimustulosten valossa hän ei pidä käyntiä elokuvissa kenellekään uhkana. Liikemies Donald Trump totesi Twitter-tilillään, että Sonyn päätös tarkoitti "surun päivää sananvapaudelle", kun taas Rogenin ja Francon ohjaajaystävä Judd Apatow kirjoitti: "Tämä takaa vain sen, että tämän elokuvan tulevat näkemään useammat ihmiset kuin ennen olisi tapahtunut. Laillisesti tai laittomasti kaikki tulevat näkemään sen."

Moni, mukaan lukien talkshow-juontaja Jimmy Kimmel, piti Sony Picturesin päätöstä merkkinä pelkuruudesta ja antamisesta periksi rikollisille. The Interviewin tapaus on vaikuttanut myös muulla tapaa; Gore Verbinskin ohjaaman ja Steve Carrellin tähdittämän trilleri Pyongyangin kuvaukset on sen vuoksi nyt pantu jäihin. New Regencyn tuottaman ja Pohjois-Koreaan sijoittuvan elokuvan kohtalona saattaa olla, että se kirjoitetaan tapahtumapaikkojensa ja ehkä jopa -aikansa osalta uudelleen.


Suomessa The Interviewiä levittää The Walt Disney Company Nordic, jonka ilmoituksen mukaan leffa saapuu meillä yhä ensi-iltaansa 20.2.2015.


Kuva: BVI Finland

Lähteet: Variety, The Wrap, Deadline, Cinemablend

R. Isoviita 18.12.2014 klo 07:27

Uusimmat uutiset

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...