12 Years a Slave -ohjaaja sai tiimiinsä liki 90-vuotiaan laulajalegendan

Oscar-mittelöissäkin huomiota saanut Yhdysvaltain historiaan sijoittuneen 12 Years a Slaven ohjaaja Steve McQueen jatkaa historian parissa. Brittisyntyinen ohjaaja on kertonut The Guardianille halunneensa jo vuosia tehdä leffan henkilöstä, josta hän vaikuttui ensi kerran teini-iässä. Aihe on selvästi kiinnostava, sillä myös 87-vuotias laulajalegenda Harry Belafonte on lupautunut olemaan mukana projektissa.

Toistaiseksi ei ole kerrottu, näytteleekö Belafonte McQueenin leffassa vai onko hän mukana ns. muussa roolissa. Mm. Banana Boat Song -kappaleesta tunnettu laulaja saattaisi kuitenkin olla yksi vaihtoehto esittämään elokuvan päähenkilöä tämän viimeisinä vuosina. McQueenin raina nimittäin keskittyy vuonna 1976 77-vuotiaana kuolleen laulaja ja kansalaisoikeusaktivisti Paul Robesonin elämään ja tekoihin.

Kyseinen tarina sopii teemoiltaan McQueenin edellisen elokuvan jatkoksi, sillä Robeson syntyi orjaksi, mutta karattuaan hänen onnistui monien vaiheiden jälkeen päästä jopa opiskelemaan yliopistoon yhtenä ensimmäisistä afroamerikkalaisista opiskelijoista. 1920-luvulla Robeson toimi lyhyen aikaa lakimiehenä, kunnes muhkean bassobaritoninsa ansiosta hänelle tarjoutui tilaisuus siirtyä laulajaksi ja näyttelijäksi - tältä ajalta on peräisin miehen kuuluisin hitti, Ol' Man River. Rotuerottelua isoon ääneen siviilissä vastustanut Robeson joutui uransa aikana tasapainoilemaan politiikan ja viihteen välillä, kohdaten mielipiteidensä ja ihonvärinsä takia runsaasti vastustusta ja syytöksiä.

McQueen ei vielä paljastanut elokuvansa mahdollisia näyttelijöitä. Myös Robeson-rainan julkaisuajankohta on vielä avoin.


Kuva: April Lamb

R. Isoviita 19.11.2014 klo 07:58

Uusimmat uutiset

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Justice League: Ohjaaja Snyderin versio julkaistaan sittenkin!

Hartaasti toivottu näkemys.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...