Andy Serkisille sivuosa Oscar-ehdokkuus


Vaikka useat katsojat ympäri maailman ovat tykänneet mm. LOTR:n Klonkusta, Avatarin muukalaisista ja Apinoiden planeetan synnyn Caesarista, tärkeimmissä palkintogaaloissa nämä performanssit ovat jääneet perinteisempien suoritusten varjoon. Motion capture -teknologiaa hyödyntävät osasuoritukset eivät juuri ole kehuja Oscar-mittelöissä keränneet, sillä palkintoraadit ovat lähes poikkeuksetta pitäneet tällaisia rooleja liian tietokoneavusteisina.

Motion capture -näyttelemisen piiristä tunnettu brittisyntyinen Andy Serkis olisi mm. näyttelijä ja ohjaaja James Francon mielestä ansainnut kunnon kunnianosoituksen työstään, koska Serkis antoi hänen mielestään sielun näyttelemälleen hahmolle ja oli samalla tärkeässä vuorovaikutuksessa vastanäyttelijöidensä kanssa. Serkis on alalla uranuurtaja, joka lainasi jo yli vuosikymmen sitten ääntään Sormusten herran Klonkulle ja näytteli samalla hahmon ilmeet ja eleet tietokoneanimaattoreita varten. Osittain samankaltaista prosessia on hyödynnetty myös Disneyn piirrosanimaatioissa vuosikymmeniä, mutta niidenkään näyttelijöitä ei ole Oscar-juhlallisuuksissa erikseen palkittu - joskin nämä leffat ovat keränneet palkintoja hyvinä elokuvina.

Tuotantoyhtiö 20th Century Fox on ottanut aiemmista palkintojenjaoista opikseen ja pyrkii nyt edesauttamaan Serkisin mahdollisuuksia palkinnoille. THR:n saamien tietojen mukaan yhtiö yrittää saada Serkisin Oscar-ehdokkaaksi Apinoiden planeetan vallankumouksesta parhaan miessivuosan kategoriassa, vaikka Serkisin näyttelemä Caesar-apina on oikeastaan elokuvan päärooli. Veto on yhtiöltä hyvin harkittu, sillä kuluvan kauden miespääosa-Oscaria kärkkyy jo entuudestaan kovatasoinen joukko perinteisen elokuvanäyttelemisen edustajia.

20th Century Fox on päättänyt ehdokkuuskampanjoinnissaan pelata lisäksi varman päälle, sillä se yrittää kalastaa äänestäjien huomion nostamalla esiin Apinoiden planeetan vallankumouksen koko näyttelijäkunnan tasavertaisena kampanjassaan. Tämä taktiikka on toiminut aiempina vuosina onnistuneesti mm. Crash-elokuvan osalta, mutta Perhe - August: Osage County joutui myöhemmin tyytymään vain pariin Oscar-ehdokkuuteen.


Kuva: SF Film

R. Isoviita 06.11.2014 klo 10:30

Uusimmat uutiset

Ghostbusters: neljäs jengiläinen vahvisti paluunsa

Ernie Hudson on mukana uudessa leffassa.

R. Isoviita

Deadpool palaa valkokankaille piankin?

Mutta ei omassa elokuvassaan.

R. Isoviita

Nicolas Cagen ja John Travoltan ysärileffasta uusi versio

Naamat vaihtoon uudestaan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...