Missä he ovat nyt: lippuluukkujen menestyjät 20 vuoden takaa


N. 20 vuotta sitten lippuluukkujen myydyimpiä leffoja olivat (vähemmän netonneesta alkaen) Schwarzenegger-raina Tosi valheita, Leijonakuningas ja Forrest Gump. Pienen ihmisiän takaiset menestykset näkyivät tuolloin ns. kaikkialla, eikä niitä ole vieläkään tyystin unohdettu. Mutta mitä kuuluu noiden kolmen tekijöille tänään?

Forrest Gump, elokuva yksinkertaisesta miekkosesta, joka sattumalta pääsi pitkälle elämässään, voitti aikanaan kuusi Oscaria. Näistä yksi oli miespääsosasta Tom Hanksille ja yksi ohjauksesta Robert Zemeckisille. Zemeckis, joka muistetaan myös Paluu tulevaisuuteen -trilogiastaan, on parhaillaan tiukasti kiinni elokuvassa To Reach the Clouds sekä tuottajan, käsikirjoittajan että ohjaajan ominaisuudessa. Nuorallakävelijä Philippe Petit'n tosielämän suurtempusta kertovaa leffaa tähdittää kovassa nousukiidossa oleva Joseph Gordon-Levitt ja elokuvan pitäisi valmistua ensi vuodeksi. Hanks puolestaan on palaamassa Dan Brownin jännityskirjoista tutun Robert Langdonin nahkoihin elokuvissa The Lost Symbol ja Inferno. Ainakin jälkimmäisen leffoista ohjaa samaa Da Vinci-koodin aloittamaa sarjaa aiemminkin luotsannut Ron Howard. Sony on ilmoittanut toisen elokuvista julkaistavaksi niin ikään ensi vuonna.

Disney-animaatio Leijonakuninkaan Simba-leijonaa on pyöritetty myös elokuvan jatko-osissa, viimeksi 10 vuotta sitten. Alkuperäisen elokuvan ohjaajat Roger Allers ja Rob Minkoff tekevät tahoillaan nyt eri projekteja. Allers on muokannut näyttelijä Salma Hayekin tuotantoyhtiön puitteissa animaatioksi runoilija Kahil Gibranin kirjaa Profeetta. Alkujaan 1920-luvulla julkaistua libanonilaiskirjaa on ympäri maailman kehuttu kauniiksi opastukseksi eri elämänalueille. Näin ei lienekään yllätys, että The Prophet sai ensi-iltansa toukokuussa Cannes'n elokuvafestivaaleilla. Rob Minkoffinkin tuorein leffa on saanut ensi-iltansa alkuvuodesta. Herra Peabody & Sherman kertoo aikamatkustavasta koirasta ja Sherman-pojasta. Tämä DreamWorksin tuottama animaatio on ollut tuottajilleen pettymys, sillä yleisö ei ole innostunut siitä toivotulla tavalla. Minkoffin Twitter-päivityksetkin aiheesta ovat vaienneet.

James Cameronin Tosi valheita oli Arnold Schwarzeneggerin uralla tykätympiä leffoja ennen putkea, johon luetaan mm. 1990-luvun lopun End of Days. James Cameron, joka ohjasi Schwarzeneggeriä myös n. 30 vuotta sitten Terminaattorissa, on hiljattain kertonut tekevänsä yhteistyötä sekä Schwarzeneggerin että tuottaja Megan Ellisonin ja tämän tiimin kanssa elokuvan Terminator: Genesis tiimoilta. Cameron, joka työstää myös omia Avatar-jatko-osiaan, ei kuitenkaan tirehtöröi kyseistä elokuvaa. Hän on ilmoittanut toimivansa siinä lähinnä vain neuvonantajana, jotta uuden rymistelyn tekijät pysyisivät uskollisena alkuperäiselle visiolle Terminaattorista. Terminator: Genesis on aikataulutettu julkaistavaksi ensi vuonna. Schwarzeneggerin vaimoa Tosi valheissa näytellyt Jamie Lee Curtis puolestaan on piipahtanut viime vuosina tv:n puolella, komediasarjassa Kolme miestä ja tyttö. Suomessa ko. sarjaa esittää MTV.


Lähteet: SlashFilm, Deadline, MovieWeb, IMDB, Variety, Twitter, Box Office Mojo

Kuva: Nordisk Film: Terminator 3: Koneiden kapina

Z.E 04.06.2014 klo 17:03

Uusimmat uutiset

Mission: Impossible 7:n kuvaukset keskeytyivät onnettomuuden takia

Tämä Tom Cruise -leffa ei synny onnellisten tähtien alla.

R. Isoviita

Vanha videovuokraamo laajensi toimintaansa omaperäisellä tavalla

Blockbuster-ketju on suoratoistoaikana kuihtunut liki olemattomiin.

R. Isoviita

Casino Royalen Bond-kaunotar ja tuotantoyhtiö riitelevät miljoonista

Eva Green on sittemmin vaikuttanut mm. Penny Dreadful -sarjassa.

R. Isoviita

Säveltäjämestari Andrew Lloyd Webber avautui Cats-flopista

Leffa jäi isosti miinukselle.

R. Isoviita

La La Land -ohjaaja täräytti tiskiin poikkeuksellisen hienon kännykkävideon

Damien Chazellen lyhytelokuva nähtävissä ilmaiseksi.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...