Veljeni Leijonamielen megatuotanto käynnistyy

Astrid Lindgrenin (kuvassa) fantasiakirjaklassikko Veljeni Leijonamieli on saamassa uuden elokuvatulkinnan. Norjan elokuvainstituutti ilmoitti tänään, että kyseistä kahden veljeksen jännittävästä seikkailusta kertovaa elokuvaa ryhdytään kuvaamaan jo lähikuukausina ja sen odotetaan valmistuvan ensi vuodeksi. Elokuva on Moviezinen mukaan koko Skandinavian kallein leffahanke koskaan liki yli 37 miljoonan euron budjetillaan.

Veljeni Leijonamielen uutta versiota on tarkoitus kuvata ohjaaja Tomas Alfredsonin (mm. Ystävät hämärän jälkeen) luotsaamana Norjassa sekä Ruotsissa. Norjan puolelle on rakennettu mm. kylälavaste produktiota varten. Lisäksi Lindgrenin kuvailemiin satumaisiin maisemiin sopivia vesiputouksia ja luolia on valittu kuvauspaikoiksi juuri Norjan maaperältä. Leffa on tarkoitus kuvata englanniksi, eli se poikkeaa selvästi jo tässä seikassa vuonna 1977 valmistuneesta saman kirjan ruotsalaisfilmatisoinnista.

Elokuva, jonka tuotannosta vastaavat Another Park Film ja 4 ½ Fiksjon AB, on tiettävästi vielä vailla pääosanäyttelijöitä. Aikaisempaakin kuvauskokemusta omaavia ja englantia taitavia 8-10 sekä 13-15 -vuotiaita, vaaleita poikia onkin pyydetty lähestymään roolittaja Jina Jayta (mm. Harry Potter ja Azkabanin vanki) esittelyvideon kera. Tilaisuus päästä näyttelemään Joonatania (engl. Jonathan) tai pikkuveli Korppua (engl. Scotty) voisi osua myös jollekin suomalaispojalle, joten jos kiinnostusta riittää, tarkemmat hakuohjeet löytyvät täältä.


Kuva: Wikipedia

Z.E 25.04.2013 klo 23:25

Uusimmat uutiset

Blade palaa – uusi pääosanesittäjä on kahden Oscarin voittaja

Wesley Snipes näytteli osassa aiemmin.

R. Isoviita

Japanilaisstudiolle tehty isku: maan pahin vuosikausiin

Hyökkääjä selvisi hengissä.

R. Isoviita

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Netflix poisti kohua aiheuttaneen kohtauksen sarjastaan

Kohun aihe oli katsottavissa pari vuotta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...