Desperado (1995)
- Valmistusvuosi:
- 1995
- Robert Rodriguez
- Antonio Banderas, Joaquim de Almeida, Quentin Tarantino, Salma Hayek, Steve Buscemi
- USA
- Pituus:
- 104 min
- Genret:
- Komedia, Toiminta, Rikos
- Muut sarjan leffat:
- El Mariachi, Desperado, Once Upon A Time In Mexico
- Sijoitus:
Leffatykin 686. paras elokuva.
Kommentit (49)
AatuKäyttäjä |
11.02.10 klo 17:03 Aivan helvetin hieno toimintapätkä, josta ei menoa ja melskettä puutu. Baariammuskelun jälkeen leimasin tämän jo taideteokseksi ja selvästi paras Rodriguez jonka olen nähnyt. Parantaa huomattavasti ensimmäisestä osasta. Täydellinen toimintaleffa ja lajityypin faneille täyttä nannaa. Tarantinon pienestä esiintymisestä plussaa, mies laukoo melko hauskan vitsin. "It's easier to pull the trigger than play guitar. Easier to destroy than create."
meze1Käyttäjä |
21.06.09 klo 10:14 Antonio & Salma = Toimiva! Viihdyttävä jokaisella aistilla! |
LassomiesKäyttäjä |
01.04.09 klo 18:51 Nyt Rodriguez puolestaan kohdistaa John Woo -inspiraationsa kekseliäisiin toimintakohtauksiin, mutta vaihtaa tunnelmansa ja tyylinsä rentoon, latinalais-amerikkalaiseen viehätykseen. Toisin sanoen Meksikossa on kuuma, soundtrackilla on kitararallatusta ja pääparissa on seksiä. Nuoruuden hehkussaan Salma Hayekin osuutta viimeiseen ei sovi vähätellä.
LindemanKäyttäjä |
09.01.09 klo 17:49 Huvittavan yliampuva elokuva, joka oli yllätysti ihan viihdyttävää katseltavaa. Elokuvasta löytyi jopa jotain erilaista mitä ei olla valkokankaalla ennen nähty. Huvittavia olivat ainutlaatuiset kitaralaukut ja niiden käyttö, mutta elokuvassa oli valitettavasti liian löysä juoni ja joskus elokuvissa oli jopa turhia hetkiä. Eniten jäi mieleen Quentin Tarantinon ilmestyminen ja hänen mainio versio klassisesta "Baarilasi" - vitsistä.
KivilärviKäyttäjä |
21.10.08 klo 19:39 Rodriguezin mahdollisesti paras elokvua sisältää todella näyttäviä toimintakohtauksia. Harmi, että mielikuvitusta on säästelty juonen kohdalla. Hahmojen kehityskin on olematonta. Sääli. |
RockyKäyttäjä |
24.07.08 klo 15:39 Toimintaa riittää. |
WesternKäyttäjä |
21.07.08 klo 14:55 Ihan viihdyttävä leffa. Tuli katsottua pari kertaa. |
MatlockKäyttäjä |
14.05.08 klo 22:05 Lapsena tämä oli mahtavaa kamaa, sen jälkeen en ole juuri katsonutkaan. Täynnä tyylikästä toimintaa ja hidastuksia. Eli käytännössä viihdyttävyyden huippua. Hayek on kuuma kuin keittolevy. |
![]() Wolf |
21.12.07 klo 03:56 Äksonia piisaa alusta loppuun. Kun kaverit saapuvat paikalle leffa huononee totaalisesti. Kokonaisuudessa elokuva on kumminkin ihan katsottava.
![]() LHL |
22.03.07 klo 02:41 80% elokuvasta todella hyvä (ja Salmaa ei nyt lasketa, puhun elokuvasta). Mmmmutta; idioottimaisilla pelleaseilla varustetut kaverit + lopun 'toimintakohtaus' mitä ei sitten oikeasti näytetäkään = ei näin.
![]() Kheldar |
03.01.07 klo 12:47 Varsin viihdyttävä ja kivasti rakennettu leffa. Olisin toivonut enemmän "on screen"-aikaa Buscemille ja Tarantinolle, mutta kaikkea ei voi saada. Hyvä leffa kaikin puolin, vaikka ampumiskohtaukset ovat varsin yli vedettyjä.
![]() PS |
17.10.06 klo 12:51 Desperadon hahmot jäävät melko ohuiksi, mutta onko sillä väliä, jos ne kuitenkin pumpataan täyteen lyijyä?! Verta ja roisketta Rodriguezin malliin ja Tarantinokin filmissä vilahtaa. Kunnon toimintapläjäys, josta ei sysimustaa ja rutikuivaa huumoria puutu. Kannattaa katsoa...jos hermot tällaista teurastusta kestää. Kostotarinoita on kuitenkin nähty niin paljon, ettei tämä tarjoa oikeastaan mitään uutta. Ellei lasketa sikamakeeta kitarakotelosinkoa.
![]() late |
06.10.06 klo 18:35 Ruutia, verta, tequilaa, Salma Hayek.... mielettömän hieno leffa. melkeen parempi kuin Hämärästä aamunkoittoon ja Sin City. Antonio Banderas on loistava kuten aina ja Salma Hayek on suorastaan taivaallisen seksikäs, hän on kuumempi kuin Meksicon aurinko. Häntä katsellessa tulee suorastaan nälkä.
![]() Tanto |
21.08.06 klo 09:40 Hemmetin kova leffa, räiskintäkohtaukset sekä raakoja että todella huvittavia. Juonessa ehkä ei niin paljon kehumista, mutta hälläkö väliä. Tarantinon kädenjälki näkyy selvästi.
![]() A.K. |
04.04.06 klo 17:19 Hienoa väkivaltaa Robert Rodriguezin malliin. Kun näin tämän eka kerran valmistumis vuonna, niin tykkäsin tästä mielettömästi. Väkivaltakohtaukset olivat mykistävän näyttäviä, mutta enää tämä ei niin loistavalta vaikuta, hyvänä viihteenä kuitenkin menee. Jos tykkää actionista niin kannatta ehdottomasti katsoa, vaikka ei tämä klassikkoainesta ole.
![]() Typhoon |
06.01.06 klo 23:52 Katsoin leffan äsken kotiteatterissa, kun olin kuullut siitä kehuja. Siisti pätkä ja musiikki hyvä, erosi hienosti valtavirrasta ja nykyleffoista. Joillekin ehkä vähän liikaa väkivaltaa ja kalman hajua, mutta se jotenkin kuuluin tämän "vakio-ominaisuuksiin". Nyt täytyy varmaan katsastaa myös nuo muut trilogian pätkät.
![]() Ana |
08.09.05 klo 11:05 Tämä on hyvä toiminta pätkä.... kannattaa katsoa jos ei ole vielä nähny.
![]() lasukka |
03.07.05 klo 22:31 tät parempaa leffaa ei heti tule mieleen.tämän elokuvan odottaisi jakavan todella mielipiteet.vaikea sanoa onko elokuva taidetta mutta jotain sinne päin.sinäänsä aika raaka mutta ei "ansaitse" k18 merkintää minun mielestä
![]() mauge |
31.01.05 klo 19:48 Alkuun jaksettu kivasti panostaa, mutta sen jälkeen ideat on loppunut täydellisesti. Hayek näyttelee huonosti, vaikka osaisi tehdä sen kunnolla. Tarantinon vitsi on hyvä. Huuliharppukostajan, eli selvän esikuvansa, tasolle tämä kitarakostaja ei pääse, koska kaikki on tehty liian hätäisesti.
![]() pandeeras |
27.01.05 klo 12:19 trilogian paras pätkä
![]() Jarno |
20.01.05 klo 11:04 Liian outo.Ehkä se on taidetta.
![]() Jay |
10.01.05 klo 19:46 Elokuva oli muuten hyvä paitsi loppu kohtaus jossa Banderaksen kaverit tulevat hölmöillä aseillaan.Mutta kuitenkin minusta El Mariachi on parempi kuin tämä tekele.
![]() Mikael |
18.11.04 klo 18:35 Tämä elokuva on kuin uni, jonka ei halua loppuvan. Alku tunnelma, Antonion virittäessä kitaraa ei millään muulla ole väliä. Vain sillä on väliä, minkä tuntee. Kun seuraa tämän vaeltajan taipaletta pölyistä tietä pitkin, kohti kostoa, ei voi muuta kuin...seurata perässä. Intohimoinen kohtaus Salman kanssa ja keskustelut pienen, kitaraa soittavan pojan kanssa, tuovat esiin, pää kostajamme inhimillisemmän puolen. Loistava Tarantinon vierailu tekee elokuvasta jopa hauskan. Vaikka menettäisin muistini, muistaisin silti tämän.
![]() Reiveni |
29.04.04 klo 18:04 Toimintaleffojen eräs virstanpylväs.
![]() Ash |
23.03.04 klo 19:58 Loistavaa toimintaa. Mutta välillä elokuvassa on turhan tylsiä jaksoja. Tosin mikään Salma Hayekkiin liittyvä ei juuri tylsää ole. Elokuvan paras anti on kuitenkin toiminta johon on pistetty rahaa enemmän kuin 7000 dollaria. Westerntoimintaa melkein parhaimmillaan. Paras kohtaus: Mahtava Steve Buscemi tulee baariin ja kertoo tarinan(kaikki elokuvan nähneet tietävät mitä tarkoitan).
![]() jpr |
02.02.04 klo 23:31 Täydellinen toimintapaketti
![]() tiitu |
20.01.04 klo 18:10 mainio
![]() Max |
27.12.03 klo 21:06 Hyvä leffa
![]() -B- |
22.12.03 klo 12:11 Salmaaaaa.....
![]() tykittäjä |
11.12.03 klo 23:59 El mariachi ja Desperado ovat molemmat loistavan Rodriquezin loistavia elokuvia.En osaa selittää mutta mulle Rodriquezin ohjaustyyli muistuttaa hieman Tarantinoa,ei yhtä laadukasta tietenkään,ja vieraileehan mestari itse jälkimmäisessä ja heittää mojovan läpän.Kannattaa katsoa molemmat elokuvat jos pitää hyvin ohjatuista mustaa huumoria kukkivista elokuvista.Uusin kitaransoittaja elokuva onkin jo tuubaa
![]() Markus Tanskanen/From Fin |
25.11.03 klo 08:51 mukavan vauhdikas toiminta leffa
![]() moviemaster |
15.11.03 klo 21:35 mahtava äijä leffa joka pitää otteessaan koko leffan ajan juoni löysä mutta toiminta kohtaukset korvaavat väljän juonen. jos pidät macho leffoista katso tämä!!! aivan loistava
![]() Pig Benis |
03.11.03 klo 12:41 Pirun viihdyttävä pläjäys jonka pariin palaa mielellään aina aika-ajoin
![]() Valo |
31.10.03 klo 23:06 Katoin tän leffan kun se ilmestyi ja silloin pidin paljon, banderas tekee parhaimman roolityönsä ja muutenkin hyvää menoa ja mäiskettä siitä pitäville.
![]() Windhayek |
23.10.03 klo 11:54 No oli siinä räiskettä ja räimettä mukavasti.Petikohtaus plussaa.
![]() tietäjä |
02.10.03 klo 21:31 Ei osu meininkillä tehty elokuva
![]() jusa |
07.08.03 klo 16:30 Antonio Banderas on todellakin vauhdissa tässä elokuvassa ja huumoriakin riittää
![]() rikio |
01.07.03 klo 22:41 täyttä tulitusta, todella viihdyttävä elokuva
![]() Mazaa |
23.06.03 klo 23:49 Enpä tiedä miksi tästä pätkästä pidin,kenties Salman roolityöllä on jotain tekemistä sen kanssa
![]() Kokki |
04.06.03 klo 20:28 Paljon tarpeetonta väkivaltaa ja Salma Hayekin "antelias" roolityö. Voiko nuorimies enempää pyytää?
![]() Juplin |
16.04.03 klo 18:47 Elokuvan juoni on aika perinteinen, mitään sanomaton aivot narikkaan tyylinen ja sen ainoa idea on että eräisiin ihmisiin tympääntynyt "yksinäinen ratsastaja" päättää päästää päiviltä nämä kaikki! Jos siis elokuvaa lähdettäisiin arvostelemaan juonen kannalta olisi se hädin tuskin kahden tähden arvoinen! Toteutus on kuitenkin onnistunutta, ja tämän tyylisistä leffoista pitäville viihteellistä. Luoteja ei säästellä, ihmisiä kuolee ja onhan elokuvassa ripaus romantiikkaa ja erotiikkaakin. Kokonaisuudessaan ihan viihteellinen pamaus!
![]() niko |
01.04.03 klo 19:39 Hyvä toiminta leffa. parasta antia
![]() kalma |
31.03.03 klo 16:34 Desperado jatkoi hyvin el Mariachin jatko-osana, paitsi että teki kaiken paremmin ja hienommin kuin edeltäjänsä.
![]() Anselmi |
08.03.03 klo 23:09 Henkilökohtaisesti itselleni merkitsevä leffa. Katson tämän mieluummin kuin luen edes yhden sivun Mustanaamiota. Todellakin Banderasin parhaimpia.
![]() Henkka |
24.02.03 klo 22:23 Hyvä toimintaleffa, joka kestää monta katsomiskertaa.
![]() -B- |
02.01.03 klo 17:56 toimintapläjäysten aatelia!! ja selma.. ah.. selma..
![]() pietro |
15.05.02 klo 20:03 desperado on maailman paras elokuva mitä mä oon nähnyt.
![]() *grinz* |
12.05.02 klo 19:06 hauska mättöleffa.
![]() Criiticco |
14.04.02 klo 17:09 Yksi kaikkien aikojen parhaista toiminta elokuvista. Aseet paukkuu ja veret lentää. Ei kuitenkaan mitään k-18 tasoa vaan ihan perus toiminta-ammuskelu. Juoni on toissijainen asia tässä elokuvassa mutta kerrataan nyt se kuitenkin: Antonio Banderaksen esittämä kostaja saapuu kaupunkiin etsimään rikollispomoa. Pian on gangsterit niskassa ja nainen kainalossa.
Pistejakauma
0,0% | |
0,0% |
Saman genren leffoja
Lohikäärmeen haaste
Tee-kaikki-stunttisi-itse-mies pistää jälleen kerran peliin koko fyysisen kuntonsa.

Sappy 11.12.2004 00:10
Trouble in Paradise
Elokuvasta olisi voitu tehdä oikeasti hyvä komedia, mutta nyt elokuva sortuu ”studion päätöksiin” ja tähtinäyttelijöihin.

Jamii 15.11.2009 20:24
Arvostelut (3)
Toimintakohtaukset hivelevät silmiä.

Alzu 06.01.2009 16:18
Kovin veristä ja hikistä on elämä Rodriguezin Meksikossa.

Arsi T. Elokolikko 15.09.2007 02:01
Desperado on harmiton, mutta viihdyttävä leffa ja myös yllättävän originelli.

Eetu Nortiainen 10.09.2001 11:29