Scream-elokuvasarjasta erotettu Melissa Barrera avautui kokemuksestaan

30.1.2025 09:15
Warner Bros./ Scream 6, 2023

Seitsemäs Scream-franchisen kauhuleffa on parhaillaan tekeillä – sen odotetaan saavan ensi-iltansa viimein vuoden 2026 aikana. Elokuvasarjan viimeisimmässä osassa vuonna 2023 nähty Melissa Barrera ei kuulu kuitenkaan uuden leffan näyttelijäjoukkoon. Vaikka elokuvasarjassa tuolloin esitellyt tuoreemmat kasvot otettiin yleisesti ottaen positiivisesti vastaan, Barreran kommentit Israelin sodasta toivat hänelle lähtöpassit Scream-jatko-osista.

Barreran ulostulo vei häneltä muutakin kuin Scream-roolin. Meksikolaissyntyisen näyttelijän asettuminen Palestiinan tukijaksi oli monelle taholle liikaa. Vaikka Barrera kirjoitti sosiaalisessa mediassa tuomitsevansa antisemitismin ja islamofobian sekä vihan ja ennakkoluulot kaikenlaisia ihmisryhmiä kohtaan, hän löysi itsensä tilanteesta, jossa työrintamalla tuli hiljaista kuukausiksi. Hiljaisuutta kesti Barreran mukaan jopa 10 kuukautta.

– Se oli synkin ja rankin vuosi elämässäni, minun piti panna kaikki uuteen järjestykseen. Oli aikoja, jolloin minusta tuntui, että elämäni oli ohi, hän toteaa.

Barreran mukaan hän sai hiljaisenakin aikana joitakin työtarjouksia, mutta niiden sävy oli selvä:

– Sain tarjouksia pikku juttuihin siellä ja täällä – en valehtele ja väitä, ettei tarjolla olisi ollut yhtään mitään – mutta ne [viestivät], että tuolla tytöllä ei luultavasti ole hommia, joten hänet lähtee mukaan ihan mihin tahansa.

Tällä hetkellä Barreralla ns. luistaa jo paremmin. Barrera kiittelee uskollisia Scream-faneja, jotka ovat kyselleet hänen voinnistaan ja harmitelleet hänen kohtaloaan elokuvasarjassa. Viime vuonna julkaistu kauhukomedia Your Monster, jossa Barreralla on naispääosa, on myös päätynyt Yhdysvalloissa suoratoistopalvelu Maxin viiden katsotuimman elokuvan joukkoon. Suomessa elokuva ei ole vielä nähtävänä.

Lähteet: Independent.co.uk, SlashFilm, CBR

Toim. R. Isoviita