Satuklassikon uusi versiointi närkästyttää: Kaikki väärin Lumikissa?

24.7.2023 15:50
West Side Story, Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2021 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Luulitko, ettei mikään voisi mennä mönkään, jos elokuvan pohjana on jotakin niin yksinkertaista kuin kaikkien tuntema satu? Lumikki ja seitsemän kääpiötä saattaa kuulostaa aiheelta, josta olisi vaikea närkästyä, mutta Disneyn uusi Lumikki-versiointi ei taatusti ole välttynyt riepottelulta. Eikä elokuva ole edes vielä valmis.

Vuodesta 2016 suunniteltu leffa kohtasi viime vuonna tiukkasanaista kritiikkiä Game of Thrones -tähti Peter Dinklagelta. Dinklage arvosteli ajatusta seitsemästä luolassa elelevästä kääpiöstä taantumukselliseksi ja järjettömäksi. Näyttelijän kommentin jälkeen tiedotettiin, että seitsemän kääpiön sijasta tässä versiossa Lumikkia auttaa seitsemän maagista olentoa.

Jackass-ohjelmasta tuttu rullalautailija Wee-Man ja vapaapainijakin itseään elättänyt Dylan Postl ovat nyttemmin kiinnittäneet huomiota samaan hahmojoukkoon. Heitä ärsyttää kääpiöjoukon korvaaminen lähes kokonaan normaalikokoisilla hahmoilla.

– On näyttelijöitä, lyhytkasvuisia näyttelijöitä, jotka unelmoivat pääsystä isoon elokuvaan, kuten Disneyn uusintaversiointiin, ja nyt, koska Peter Dinklage sanoi niin kuin sanoi, se on otettu pois, koska [asiaan] on vaadittu kehitystä. Se on väärin, koska minun mittaisilleni näyttelijöille on luotu rooleja, rooleja, joita ei ole varsinaisesti jaossa. En voi hakea samoihin rooleihin kuin Harrison Ford tai George Clooney, sillä ne eivät ole minulle. Nuo lyhytkasvuisten osat taas ovat laisilleni, vaan nyt niitäkään ei ole, Postl toteaa.

Alkujaan Disneyn uusi Lumikki-versiointi sai vihaa päälleen West Side Story -tähti Rachel Zeglerin palkkaamisesta tyypillisesti valkoihoisen Lumikin osaan. Zegler on kuitannut asian jakamalla some-seuraajilleen joukon herttaisia lapsuuskuvia ja muistutuksen:

– Toivon, että jokainen lapsi tietää voivansa olla prinsessa, olivat asiat miten tahansa.

Marc Webbin ohjaama uusi Lumikki on tulossa valkokankaille ensi keväänä. Zeglerin ohella leffassa näyttelevät mm. Gal Gadot (Wonder Woman) ja Andrew Burnap (Under the Banner of Heaven).

 

Lähde: MovieWeb

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa