Legendaarinen kauhustudio Hammer laittoi Tohtori Jekyll -tarinan uusiksi

14.9.2023 14:55
Hammer Studios

Pari vuotta sitten kuulu vanha kauhuelokuvayhtiö Hammer antoi uusia elonmerkkejä. Brittiyhtiö, jonka kansainvälisesti tunnetuimpia tuotoksia ovat Christopher Leen vampyyrielokuvat, oli uuden järjestelyn myötä tuomassa klassikoitaan takaisin nähtäville. Samalla Hammer on paukuttanut tuotantoon myös uutta.

Hammer on nyt tuomassa markkinoille tuoretta tulkintaa kauhuklassikko Tohtori Jekyll ja herra Hydesta. Robert Louis Stevensonin 1800-luvun lopulla luoma tarina on kuvattu toki monesti aiemminkin. Yksi modernisoiduista tulkinnoista on ollut Jekyll-minisarja vuodelta 2007, jota tähditti James Nesbitt. Hammerin uusi versio sekoittaa kuitenkin roolipelin pakkaa harvinaisemmalla mausteella: kahta elämää elävän Jekyllin etunimi on nyt Nina.

Jekyll/Hyde-parivaljakon roolia näyttelee uutuudessa myös stand up -koomikkona tunnettu Eddie Izzard. Izzard, joka tunnetaan myös Suzy Eddie Izzardina, on määritellyt itsensä muunsukupuoliseksi. Nina Jekyllin tapaan tohtorin pahamaineinen toinen puoli on perinteisten sukupuolten välimaastossa, sillä hän kulkee nimellä Rachel Hyde. Joe Stephensonin ohjaama Doctor Jekyll – leffa on jo ensiesitetty Iso-Britanniassa, mutta Suomen ensi-illasta ei ole vielä tietoa.

 

Lähde: Comingsoon.net

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa