Jo neljäs Sonic-elokuva vireille – ennen kuin kolmattakaan on julkaistu

19.12.2024 23:10
Paramount Pictures/ Sonic the Hedgehog 3, 2024

27.12.24 on se päivä, jolloin sinisen videopelisiili Sonicin kolmas elokuvaseikkailu saapuu ensi-iltaan myös Suomessa. Kaikkialla muuallakaan raina ei ole vielä saapunut elokuvateattereihin, mutta tästä huolimatta Paramount Pictures on tiedottanut myös neljännen Sonic-elokuvan olevan tuloillaan.

Vuodesta 2020 alkaen julkaistuja Sonic-elokuvia on käyty katsomassa innolla: elokuvasarjan toinen osa peittosi lipputuloillaan edeltäjänsä kymmenillä miljoonilla. Asiantuntevien arvioiden mukaan kolmas Sonic-elokuva olisi pesemässä kotimaansa lippuluukuilla itse kuninkaan, eli Leijonakuningas-leffasarjaa jatkavan Mufasa-seikkailun avaustuloksellaan. Kyseinen avaus, 60 milj. dollaria, asettuisi kahden aiemman Sonic-leffan avaustulosten välimaastoon.

Paramountilla on siis syystä iso luotto Soniciin. Sonic the Hedgehog 4 -työnimellä kulkeva leffa on näillä näkymin tulossa ensi-iltaan vuonna 2027. Aiemmat sarjan elokuvat ohjannut Jeff Fowler saattaa luotsata myös seuraavan osan, joskaan asiaa ei ole vahvistettu studion toimesta. Myöskään siitä ei toistaiseksi ole tietoa, jatkaako Ben Schwartz Sonicin ääninäyttelijänä ja Jim Carrey mahdollisesti yhä Dr. Robotnikina.

Lähteet: THR, Deadline, Box Office Mojo

Toim. R. Isoviita