Hollywoodin lakkomarsseille yllättävä pysähdys

21.8.2023 12:46
TaurusEmerald

Jo yli 110 päivää jatkunut käsikirjoittajien killan (WGA) lakko on kokenut yllättävän käänteen. Samoin on käynyt heinäkuun puolivälissä käynnistyneelle Yhdysvaltojen näyttelijöiden ammattiliiton (SAG-AFTRA) lakolle. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että työnseisaukset olisivat vielä ohitse.

Monia elokuva- ja tv-tuotantoja hidastaneet ja jopa kaataneet työnseisaukset ovat näkyneet vahvasti paikallisessa katukuvassa, sillä esim. Hollywoodin Sunset Boulevardilla on nähty lakkoilijoita runsain joukoin. Työnseisaus on saanut lukuisat nimekkäät tähdet marssimaan kaduille – esim. Susan Sarandon (Thelma ja Louise), Olivia Wilde (Tron: Perintö) ja Jason Sudeikis (Kaameat pomot) ovat olleet näissä kokoontumisissa vaatimassa parempia oikeuksia ammattikunnalleen.

Tämän päivän marsseille on kuitenkin tullut stoppi. Etenkin eteläiseen Kaliforniaan on ennustettu rankkoja sateita ja tulvavaaraa hurrikaani Hilaryn vuoksi. Mm. SAG-AFTRA on ohjeistanut jäseniään pysymään poissa kaduilta oman turvallisuutensa takia.

 

Lähteet: The Wrap, Forbes, The Guardian

Kuvan lisenssi CC

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa