Ridley Scottin Gladiator-jatko-osa saanee vahvistusta todellisesta Hollywood-konkarista

18.3.2023 22:39
Universal/ Gladiator, 2000

Kauan huhuttu ja viimein todella tekeillä oleva Gladiator-jatko-osa kasvattaa näyttelijälistaansa. Ridley Scottin menestyksekäs historiaspektaakkeli on näillä näkymin saamassa aika tavalla yhtä komean kakkososan. Leffan pääroolin tiedotettiin jo tammikuussa langenneen parikymppiselle Paul Mescalille, irlantilaisnäyttelijälle, joka on suomalaiskatsojille tullut tutuksi esim. Ylellä esitetystä Normaaleja ihmisiä -sarjasta.

Scottin niin ikään ohjaama jatko-osa ei enää seuraa gladiaattori Maximusta. Mescal näyttelee aikuiseksi varttunutta Luciusta, joka on ensimmäisen elokuvan roomalaisylhäisöön kuuluneen Commodusin sisarenpoika. Commodusin roolissa nähtiin alkuperäisessä elokuvassa Joaquin Phoenix.

Gladiator-jatko-osan näyttelijälistalle liittynee lähiaikoina myös Hollywood-konkari Denzel Washington. Washingtonin sopimusta ei ole aivan vielä lyöty lukkoon, mutta asia vaikuttaa jo hyvin varmalta. Osistaan tarkka tähti on tutustunut elokuvan käsikirjoitukseen ja pitänyt siitä. Sitä ei kuitenkaan ole vielä paljastettu, ketä hän ensi vuodelle julkaistavaksi suunnitellussa elokuvassa näyttelisi.

Washingtonin lisäksi leffaan on kosiskeltu The Banshees of Inisherinin Barry Keoghania. Alkuperäisen elokuvan tähdistä mukana saattaa olla ainakin Luciusin äitiä näytellyt Connie Nielsen, mutta tätä ei ole vielä vahvistettu.

 

Lähteet: Deadline, Collider

Kuva:Universal/Gladiator. 2000

Lisää luettavaa