Vuoden huonoimmat suoritukset palkitseva hupigaala jälleen vastatuulessa

Vuodesta 1981 alkaen kuin Oscar-palkintogaalan käänteisversiona toiminut hupigaala Razzies on taas kerran saanut ihmiset harmistumaan. Razzies- eli Golden Raspberries -palkintoja on jaettu tasaiseen tahtiin vuoden huonoimmille elokuville ja niiden tekijöille. Tällä erää Razzies-ehdokkaiden joukosta paljastui kuitenkin näyttelijä, jolle moisen ehdokkuuden arvellaan olevan erityisen vahingollinen.

Huonoimpien naisnäyttelijöiden palkinnon ehdokkaina ovat mm. veteraani Diane Keaton ja ohjaajanakin kunnostautunut Bryce Dallas Howard, mutta myös vasta 12-vuotias Ryan Kiera Armstrong. Stephen King -filmatisointi Tulisilmässä eli Firestarterissa näytelleen Armstrongin listaaminen huonouskisan ehdokkaaksi on katsottu silkaksi kiusanteoksi nuorta tyttöä kohtaan. Mm. kauhuleffatuottaja Joe Russo on älähtänyt valinnasta julkisesti.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun Razzies-hupailun katsotaan menneen liian pitkälle. Viime vuonna Razzies-järjestäjät peruivat harkinnan jälkeen sekä afasiaa sairastavan Bruce Willisin että mielenterveysongelmista kärsineen Shelley Duvallin huonoustunnustukset. Kerta ei ole myöskään ensimmäinen, kun Razzies-gaalan ehdokkaana on lapsinäyttelijä: kymmenkesäisen Jake Lloydin roolityö Star Wars: Episode I - The Phantom Menacessa leimattiin niin ikään huonoksi. Lloyd koki kiusaamista ja lopetti näyttelemisen pari vuotta megaleffan jälkeen.


Lähteet: The Wrap, Twitter

Kuva: Universal/ Firestarter, 2022

R. Isoviita 24.01.2023 klo 23:36

Uusimmat uutiset

Tom Hanks saa digitaalisen nuorennuskäsittelyn ”Tom Cruisen” jäljissä

Paluu tulevaisuuteen -ohjaaja Robert Zemeckis jälleen uraauurtavan teknologian parissa.

R. Isoviita

Vankilaan tuomittu ohjaaja päästettiin vapaaksi ”väliaikaisesti”

Kansainvälisesti maansa tunnetuimpia elokuvantekijöitä.

R. Isoviita

Miljoonia tuottanut leffasarja jumissa: Missä on Paddington 3?

Karhuherran ääninäyttelijä kertoi kuulumisia.

R. Isoviita

Uusi Frasier-sarja: Tuore paljastus antaa toivoa

Kelsey Grammer palaa tuttuun rooliinsa, mutta luvassa on myös muuta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...