Piirisyyttäjä kovana: Traagisesti katkenneista western-kuvauksista syyte myös Alec Baldwinille

Lännenelokuva Rustin kuvaukset järkyttävästi pysäyttänyt onnettomuus on edelleen oikeuden käsiteltävänä. Kuvaaja Halyna Hutchinsin hengen vuonna 2021 vaatinut tapaturma ei jää syytteittä, vaikka Hutchinsin perhe on jo sopinut asian omalta osaltaan.

New Mexicon syyttäjälaitokselta on ilmoitettu, että tapaturma-asetta käsitellyt Alec Baldwin ja elokuvan ns. asemestarina toiminut Hannah Gutierrez-Reed saavat syytteen kuolemantuottamuksesta. Kyseisen aseen kuvauspaikalla Baldwinille luovuttanut apulaisohjaaja Dave Halls on puolestaan jo allekirjoittanut sopimuksen, jolla hän hyväksyy kuuden kuukauden ehdollisen rangaistuksen ja toisen kuuden kuukauden koeajan.

- Jos joku näistä kolmesta henkilöstä - Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed tai David Halls - olisi tehnyt työnsä, Halyna Hutchins olisi tänä päivänä elossa. Niin yksinkertaista se on, syyttäjälaitoksen Andrea Reeb kommentoi asiaa ja perusteli syytteitä lisäksi sillä, ettei elokuvan kuvauspaikalla huolehdittu turvallisuudesta tarpeeksi.

Ohjaaja Joel Souzan loukkaantumisesta samassa onnettomuudessa ei nostettu yhtään syytettä. Baldwinin ja Gutierrez-Reedin osalta asia jää nyt valamiesten ratkottavaksi. Jos he katsovat kaksikosta toisen tai molempien olevan syyllisiä, syytetylle voidaan langettaa jopa 18 kk vankeustuomio ja 5000 dollarin sakko.


Lähteet: MovieWeb, Vanity Fair

Kuva: cogdogblog (CC)

R. Isoviita 19.01.2023 klo 22:02

Uusimmat uutiset

Tom Hanks saa digitaalisen nuorennuskäsittelyn ”Tom Cruisen” jäljissä

Paluu tulevaisuuteen -ohjaaja Robert Zemeckis jälleen uraauurtavan teknologian parissa.

R. Isoviita

Vankilaan tuomittu ohjaaja päästettiin vapaaksi ”väliaikaisesti”

Kansainvälisesti maansa tunnetuimpia elokuvantekijöitä.

R. Isoviita

Miljoonia tuottanut leffasarja jumissa: Missä on Paddington 3?

Karhuherran ääninäyttelijä kertoi kuulumisia.

R. Isoviita

Uusi Frasier-sarja: Tuore paljastus antaa toivoa

Kelsey Grammer palaa tuttuun rooliinsa, mutta luvassa on myös muuta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...