Fast & Furious -leffasarjan jatko saattaa tarkoittaa todella kallista lystiä

Talouselämä on välillä melkoista vuoristorataa, eikä elokuvateollisuudessakaan mikään ole ilmaista. Yksi leffamaailman tehokkaimpia lipunmyyntilinkoja, Fast & Furious -sarja on tuottanut kassoihin komean läjän rahaa, mutta kaahailusarjan elokuvien budjetit ovat nekin olleet kaikkea muuta kuin vaatimattomia.

Vin Dieselin ja kumppanien tähdittämä autoilusaaga hämmästytti seitsemännellä osallaan, sillä yksin tämä elokuva tuotti maailmanlaajuisesti yli 1,4 miljardia dollaria. Furious 7 kustansi Universal Picturesille n. 250 milj. dollaria. Sitä edeltäneen osan on arvioitu maksaneen yhtiölle lopulta suurin piirtein saman verran.

Ensi vuodelle aikataulutettu Fast X tekee kuitenkin elokuvasarjan historiassa hurjan ennätyksen. Ennakkopuheiden mukaan leffan budjetti on paisunut mm. turvallisuussyistä 340 milj. dollariin. Fast X:n jälkeen julkaistaan vielä hurjapäiden 11. leffa, jota on tehty kymmenennen osan kanssa lähes yhtä soittoa. Sen on tarkoitus päättää tämä vuonna 2001 käynnistetty jatkumo.


Lähteet: CinemaBlend, Box Office Mojo, Business Insider

Kuva: Universal/Furious 7, 2015

R. Isoviita 17.11.2022 klo 23:33

Uusimmat uutiset