Brendan Fraserin ylistetty roolityö joutui vastatuuleen – näin kommentoi ohjaaja

14.10.2022 00:12

Puhuttelevista elokuvistaan tunnetun Darren Aronofskyn (mm. Unelmien sielunmessu) tuoreinta elokuvaa tähdittävä Brendan Fraser on saanut jo paljon kiitosta roolityöstään. Hollywood-tuotantojen kysyttyihin näyttelijöihin 1990- ja 2000-luvun taitteessa kuulunut Fraser tekee Aronofskyn The Whalessa pitkästä aikaa taas huomattavan pääroolin. Tällä kertaa Fraser ei kuitenkaan liehu metsästämässä mitään salaperäistä, vaan muuntautuu sadoista kiloistaan kärsiväksi opettajaksi, joka yrittää saada yhteyden vieraantuneeseen tyttäreensä.

Kehujen jälkeen Fraserin roolityötä on myös katsottu negatiivisemmin. Vaikka Fraser ei ole enää siinä salskeassa kunnossa kuin esim. Muumio-seikkailujensa aikaan, osa katsojista on pitänyt häntä täysin vääränä henkilönä The Whalen pääosaan. Fraser ei näiden mielestä ole yksinkertaisesti tarpeeksi tuhdissa kunnossa, sillä näyttelijä joutui käyttämään kohtauksissa ns. läskipukua.

Mm. Kultaisen leijonan voittaneen The Whalen pääosa olisi joidenkin katsojien mielestä pitänyt antaa oikeasti yli 270-kiloiselle miehelle. Ohjaaja Darren Aronofsky on astunut esiin kommentoidakseen vaatimusta ja viittaa mm. kertomuksen hahmolle asettamiin haasteisiin sekä raskaaseen kuvausaikatauluun:

– Yhdessä vaiheessa me yritimme hakea ylipainoisia näyttelijöitä. Ulkopuolella siitä, ettei löydetä näyttelijää, joka kykenisi ilmentämään roolin vaatimat tuntemukset, homma menee hulluksi jahdiksi. Jos et löydä yli 270-kiloista näyttelijää, onko 136-kiloinen tai joku 181-kiloinen näyttelijä tarpeeksi iso? […] Terveyden kannalta katsottuna se on kohtuutonta. Tämä on mahdoton rooli henkilölle, joka todella kärsii koostaan.

Aronofsky lisää pitäneensä Fraseria juuri oikeana henkilönä osaan, sillä heti ensi tapaamisen yhteydessä hän oli tuntenut Fraserin pystyvän sekä olemaan luotaantyöntävä että joku, joka osaa koskettaa katsojaa. The Whalen Suomen ensi-iltapäivää ei erikseen ilmoitettu, mutta esim. Ruotsissa se tulee julki maaliskuussa 2023.

 

Lähde: Cinemablend

Kuva: Nordisk Film/ The Whale, 2022

Lisää luettavaa