Joker 2: Tämä elokuvasta tiedetään nyt

4.8.2022 13:54

DC-elokuvia ja -sarjoja katsellaan nyt varsin tarkalla silmällä tuotantoyhtiö Warner Bros. Discoveryllä. Viime vuodesta isoja muutoksia läpi käynyt yhtiö on säästökuurilla, joten sen kulisseissa tehdään yllättäviäkin
päätöksiä
. Yksi jo aiemmin ilmoitetuista tuotannoista on kuitenkin hyvin varmasti tekeillä ja tulossa ensi-iltaan asti: Joker 2, eli virallisemmin Joker: A Folie Deux.

Joaquin Phoenixin tähdittämä ensimmäinen Joker ei ollut varsinaisen kalliilla (55 milj. dollaria) tehty elokuva, mutta se saavutti silti hyvän suosion – kassaan kilahti yli miljardi dollaria lipputuloja ympäri maailman. Phoenix sai roolistaan Oscarin, kriitikot kiittelivät ja suuri yleisökin tykkäsi. Ykkösosan ohjaaja, Todd Phillips on palaamassa jatko-osan ”ruoriin” ja Phoenix, joka tavallisesti ei ole jatko-osia tehnyt, näyttelee myös Joker 2:ssa.

Leffan virallinen nimi viittaa lääketieteelliseen nimitykseen, mikä tarkoittaa kahden henkilön jakamaa harhaa tai mielenhäiriötä. Ykkösosasta poiketen A Folie Deuxin on huhuttu olevan musikaali, ja siihen liittyen monissa spekulaatioissa on esitetty, että Lady Gaga tulkitsisi elokuvassa Harley Quinnia ja/tai tämän alter egoa, tohtori Harleen Quinzelia. Quinzel on sarjakuvissa Jokerin psykiatri, ja myöhemmin myös rakastettu.

Vaikka elokuvan sisältö on paljolti vielä pelkkää huhupuhetta, yksi ainakin näyttää nyt varmalta: Warner on tiedottanut rainan valmistuvan lokakuun 4. päivään 2024 mennessä.

Lähteet: THR, SlashFilm, Box Office Mojo

Kuva: Warner Bros./ Joker, 2019

Lisää luettavaa