Nintendo-fanit huomio: Takavuosien videopelileffa sai uuden käsittelyn


Tomb Raideria on ehditty versioida valkokankailla jo useampaankin otteeseen ja nyt odotuksen alla on mm. The Last of Us -sarja sekä Tom Hollandin pääosittama Uncharted-leffa, molemmat niin ikään videopeleihin perustuvia tuotantoja. Ensimmäisiä videopelielokuvia on kuitenkin jo 1990-luvulla ensi-iltansa saanut Super Mario Bros., josta nyttemmin on leikattu uusi versio.

Rakastettu näyttelijä Bob Hoskins ei ole enää tätä näkemässä (k. 2014), mutta hänen tähdittämästään seikkailuleffasta on saatu aikaan alkuperäistä 20 minuuttia pidempi versio. Hoskinsin tulkitsema Mario ja John Leguizamon Luigi toki muistuttavat rooliasuissaan Nintendon suosikkihahmoja, mutta muuten elokuva sai monet pettymään. Onko uudelleen leikattu versio sitten parempi, tämän voi tarkastaa Internet Archivesta, johon fanien muokkaama versiointi on tuotu ilmaiseen jakoon.

The Morton Jankel Cut -nimellä (alkuperäisen ohjaajakaksikon mukaan) kulkeva versiointi sisältää mm. uuden sivujuonen, jossa Mario ja Luigi mittelevät LVI-alan yrityksen kanssa, ja aiempia pidempiä sekä eri tavoin leikattuja kohtauksia. Myös edesmenneen Dennis Hopperin näyttelemää Koopa-pahista nähdään enemmän.


Lähde: Movieweb

Kuva: Universal/Nintendo/ Super Mario Bros. 1993

R. Isoviita 02.06.2021 klo 23:41

Uusimmat uutiset