Tom Hollandin pestaaminen Hämähäkkimieheksi epäilytti tuotantoyhtiötä erikoisesta syystä

28.2.2021 20:42

Seuraava Hämähäkkimies-raina on jo saanut virallisen nimensä ja se liittyy aiempien osien tapaan kotiin: Spider-Man: No Way Home. Tom Hollandin tähdittämän kolmannen Hämis-leffan pitäisi saada maailmanensi-iltansa joulukuussa tänä vuonna. Vaikka Hollandista on jo tullut melkein kuin synonyymi hahmolle, ennen trilogiaa Hollandin pestaaminen rooliin arvelutti.

Tuotantotyhtiö Sony ei ollut innostunut ohjaajakaksikko Joe ja Anthony Russon ehdottaessa juuri Hollandia osaan. Vuonna 1996 syntynyt englantilaispoika esiteltiin Sonylle, koska yhtiö omistaa Spider-Man-hahmon elokuvaoikeudet ja hahmoa haluttiin käyttää muiden Marvel-sarjakuvasankarien elokuvaseikkailuissa Marvel Studiosilla. Aivan ensimmäisen kerran Holland näytteli Peter Parkeria alias Hämähäkkimiestä Captain America: Civil War -rainassa vuonna 2016.

Russojen mukaan Marvel-pomo Kevin Feige suorastaan innostui Hollandista heti. Sonyn puolelle kääntyessään he joutuivat kuitenkin lämmittelemään tuotantoyhtiötä pidemmän aikaa, jopa niin kauan, että sitä taktiikkaa voisi verrata väsytysvoittoon. Russot arvelevat Sonyn pelänneen miljoonamenetyksiä. Yhtiön päättäjiä arvelutti erityisesti Hollandin nuori ikä. Vaikka Peter Parker on sarjakuvissa teini-ikäinen, ennen Hollandia hahmoa ovat näytelleet yli 26-vuotiaina Andrew Garfield ja Tobey Maguire.

 

Lähde: Indiewire

Kuva: ST Studios/CTMG, Inc. All rights reserved/Spider-Man: Far From Home, 2019

Lisää luettavaa