Borat-tuottajalla on asiaa cancel-kulttuurista

Ajatus siitä, että tietyt asiat pitäisi pyyhkiä pois historiasta ja fiktiosta, on saanut viime vuosina kannatusta siellä ja täällä. Ns. cancel-kulttuurin kannattajien mielestä esim. lähes sata vuotta sitten vallalla olleen rotujen esittämisen tapa tulisi poistaa mm. vanhoista kirjoista ja elokuvista. Kaksi ajankohtaisiin aiheisiin pureutunutta Borat-satiirileffaa ja Zoolander-komedian tuottanut Monica Levinson kommentoi asiaa.

- Kaikella on aikansa ja paikkansa. [Esim.] Zoolander julkaistiin heti syyskuun 11. 2001 terrori-iskun jälkeen, emmekä olleet varmoja siitä, kuinka toimia, koska [tuhoutuneet] kaksoistornit olivat mukana elokuvassa. Mutta siinä oli vain kaksi viikkoa aikaa ja piti tehdä päätös. [Kun] Donald Trump ja Melania ovat mukana leffassa, poistammeko heidät siitä, jos hänet tuomitaan virkarikoksesta? Emme. Kyse on ajasta ja paikasta. Elokuvat ovat yleisesti palasia elämää, Levinson toteaa Cinemablendille antamassaan haastattelussa.

Hän huomauttaa, että myös vuoden 1939 klassikko, Tuulen viemää -draama on nykyajan ajatusmaailman kautta katsottuna hieman häiritsevää. Leffa onkin julkaistu uudelleen ennakkovaroitustekstin kanssa. Levinson toteaa olevansa kuitenkin iloinen, että raina on olemassa:

- Se on hyvä muistutus siitä, mitä elokuvanteko joskus oli ja kuinka siitä on kehitytty. […Myös] Greace-elokuva on ollut epäsopiva jo pitkän aikaa, ja silti rakastan sitä. Kaikki on osa elämää, enkä odota jokaisen elokuvan selviytyvän muuttuvien aikojen haasteista. Jos [elokuvantekijänä jäät murehtimaan sitä], hyydyt, etkä saa ikinä leffaa valmiiksi analysoidessasi sitä, mitä saattaa tapahtua.


Lähde: Cinemablend

Kuva: 20th Century Fox/Borat, 2008

R. Isoviita 10.02.2021 klo 20:16

Uusimmat uutiset

James Gunnilla on kerrottavaa Guardians of the Galaxy -suosikkihahmosta

Ohjaaja vastasi fanin tiedusteluun.

R. Isoviita

James Bond -leffojen katselusta luvataan nyt jopa palkkaa

Ei ihan jokaiselle sopiva puuha.

R. Isoviita

Jim Carrey ilmoitti pitävänsä hieman taukoa

Näyttelijä on ollut viime vuosina aktiivinen monin tavoin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...