Takamus kovilla: Ensimmäisestä Harry Potter -rainasta oli tulla lähes kolmituntinen

25.11.2020 23:48

Leffamaratoonien harrastajille Harry Potter -elokuvat tarjoavat yhden huomattavan haasteen. Kahdeksanosainen velhofantasia kysyy kuntoa jopa todellisilta faneilta, mutta sarjan ensimmäisen ja toisen osan luotsannut ohjaaja Chris Columbus on paljastanut, että haastetta olisi voinut olla enemmänkin.

Kaikkiaan kolmen Harry Potter -elokuvan tuotannossa vaikuttanut Columbus sai pestin Potter-rainojen ensimmäisen osan ohjaajaksi mm. Yksin kotona -elokuvista saamiensa kannusten kautta. Harryn, Ronin ja Hermionen ensimmäinen elokuvallinen seikkailu paisui kuitenkin hänen käsissään huomattavan pitkäksi. Lapsille suunnatun leffan kesto oli vielä sen koeyleisöesityksessä lähes kolmituntinen.

– Yleisö rakasti sitä. Yleisö nieli sen. Se oli kaksi tuntia ja 50 minuuttia pitkä siinä vaiheessa ja lapset [katsomossa] pitivät sitä liian lyhyenä, mutta vanhemmat taas liian pitkänä, Columbus kertoo.

Tuotantoyhtiö tekikin koe-esityksen jälkeen päätöksen, että rainaa on lyhennettävä – aikuiskatsojien mieliksi. Ns. ylimääräistä leikattiin Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvasta lopulta parikymmentä minuuttia.

 

Lähde: ScreenRant

Kuva: Warner Bros./ Harry Potter ja viisasten kivi, 2001

Lisää luettavaa