George Clooneyn tähdittämä tappajakarhuraina julkaistaan viimein – kuvauksista aikaa jo vuosikymmeniä

8.9.2020 23:41

William Girdlerin 1970-luvulla ohjaaman jättiläiskarhuleffa Grizzly – ihmisyöjän piti saada jatko-osa 1980-luvun alkupuolella. Grizzly II ajautui kuitenkin isoihin vaikeuksiin, vaikka sen näyttelijälistalla olivat mm. Yksi lensi yli käenpesän -elokuvasta Oscarilla palkittu Louise Fletcher ja Indiana Jonesin hyvää ystävää Sallahia näytellyt John Rhys-Davies. Unkarissa kuvatun jatko-osan kompastuskiviksi koituivat vastaavan tuottaja Joseph Proctorin katoaminen sen tekemiseen tarkoitettujen rahojen kanssa sekä tehosteet tuhonnut tulipalo.

Nyt Grizzly II on kuitenkin viimein tulossa julki aivan virallisesti – pitkälti yli 30 vuotta aiotun ensi-iltansa jälkeen. Tämä kiinnostanee etenkin George Clooneyn, Laura Dernin ja Charlie Sheenin faneja, sillä kolmikko nähdään elokuvassa ennen supertähteyttään, nuorisoporukkana jättimäisen tappajakarhun armoilla. Aiemmin elokuvasta on kiertänyt saatavilla vain epävirallisia versioita.

Viimeistellyn virallisen version takana on tuottaja Suzanne C. Nagy, jonka ansiosta esim. tulipalossa tuhoutuneet mekaaniset karhut on korvattu aitoja karhuja käsittävällä kuvastolla. Elokuva on leikattu kokonaan uusiksi, ja Clooneyn, Dernin sekä Sheenin osuutta on tämän myötä kasvatettu jonkin verran. Elokuvasta on julkaistu jo traileri. Grizzly II:n on tarkoitus ilmestyä tämän syksyn aikana suoratoistopalveluihin sekä valikoituihin elokuvateattereihin.

Katso leffan traileri Youtubesta:

 

Lähteet: Bloody Disgusting, SlashFilm, Collider

Kuva: GBGB International/Grizzly II, 1983

Lisää luettavaa