Tiesitkö: Paluu tulevaisuuteen -leffasarjasta poistettu kohtaus päätyi osaksi Indiana Jones -rainaa

Kasariklassikko Paluu tulevaisuuteen ilmestyy lähitulevaisuudessa viimein markkinoille 4K UHD -formaatissa. Aiempaa parempaa kuvaa ja ääntä lupailevaan julkaisuun sisältyvät myös Marty McFlyn (Michael J. Fox) ja keksijänero Emmett Brownin (Christopher Lloyd) toiset kaksi seikkailua. Boksin lähenevään julkaisuun sopivasti näyttelijä Jon Cryer (Miehen puolikkaat) muisteli aikaa, jolloin myös hän teki koeluvun Paluu tulevaisuuteen -roolia varten.

Cryer ei leffasarjaan päätynyt, joskin hän teki koelukunsa lopullisesta elokuvasta poikkeavalla käsikirjoituksella. Siinä esim. aikakoneena ei toiminut tuunattu DeLorean, vaan Cryerin mukaan sen kummemmin erittelemätön laite, joka tarvitsi Coca-Colaa yhdeksi voimanlähteekseen.

Näyttelijä paljasti Twitterissä julkaisemassa muistelossaan aiemman Paluu tulevaisuuteen -version poikkeavan lopun:

- Loppuosassa ei ollut kellotornia tai salamaniskua, vaan Marty livahti ydintestausalueelle aikakoneineen, koska hän tarvitsi ydinfissiota saadakseen sen toimimaan. Koealueella oli tarkasti rakennettu asuinlähiö, jonka tarkoitus oli simuloida ydinräjähdyksen vaikutuksia amerikkalaiskaupungissa. [Marty] vei aikakoneen paikoilleen ja pommin räjäytyksen lähetessä hän kurotti kätensä ottaakseen Colaa, mutta liukastui ja pullo hajosi. Hän joutui (ymmärrettävästi) paniikkiin, mutta muisti sitten, että 1950-luvulla jokaisessa lähiökodissa oli Colaa jääkaapissa! Hän tarkisti asian, löysi yhden [pullon], kaatoi siitä aikakoneeseen ja tajusi, että hänen olisi selviydyttävä ydinräjähdyksestä.

Cryerin mukaan Marty kiipesi tässä lopetuksessa paniikissa jääkaappiin turvaan. Näyttelijä epäilee leffan tuottajana toimineen Steven Spielbergin pitäneen ajatuksesta, vaikka tätä kohtausta ei nähtykään vuoden 1985 Paluu tulevaisuuteen -rainassa. Spielbergin ohjaamassa Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta -seikkailussa Harrison Fordin näyttelemä Indy kierrätti lopulta samaa ideaa vuonna 2008.

Paluu tulevaisuuteen 4K UHD -boksin pohjoismaista julkaisua odoteltaneen lokakuulle.


Lähteet: Digital Spy, Twitter, CDON

Kuva: Universal/Back to the Future

R. Isoviita 30.07.2020 klo 23:11

Uusimmat uutiset

Tuorein Spider-Man-leffa tekee kovaa tiliä edelleen

Tekijöillä tähtäimessä myös muuta.

R. Isoviita

Johnny Deppillä on uusi rooli

Hollywoodin ulkopuolella.

R. Isoviita

Näyttelijäkonkarilla on idea Jokeri-elokuvaa varten

Willem Dafoelle on soviteltu Batman-pahiksen roolia fanikunnan puolesta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...